Dinamo slavio 2:0

Dva gola Petkovića za veliku prednost Dinama pred revanš

Sastav Sergeja Jakirovića je opet išao po oprobanom receptu. Rani pritisak, gol u prvom dijelu, posjed protivniku u nastavku i vrebanje prilike za drugi gol.
Sport / Nogomet | 07. 03. 2024. u 23:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priželjkivali su u taboru pobjedu od jedan razlike, na kraju je ispalo bolje, puno bolje. U prvoj utakmici osmine finala, Dinamo je na Maksimiru savladao PAOK 2:0 i vrlo je blizu velikog rezultata, plasmana u četvrtfinale Konferencijske lige.

Sastav Sergeja Jakirovića je opet išao po oprobanom receptu. Rani pritisak, gol u prvom dijelu, posjed protivniku u nastavku i vrebanje prilike za drugi.

I upravo to se dogodilo. Nije to bilo utakmica s previše prilika, ali kada se sve uzme u obzir Dinamo je zasluženo slavio. Jer gosti jesu imali u pojedinim dijelovima utakmice posjed, jesu kombinirali, ali su uglavnom ostajali bez udarca u okvir gola.

Dinamo je prvi put zaprijetio u 23. minuti, krenulo se od kontre Baturine, akciju su nastavili Hoxha i Petković koji ostavlja loptu za Sučića ovaj je šalje preko gola. Tri minute kasnije, PAOK prvi put prijeti, Živković u padu glavom šutira, pored gola. Prva sljedeća situacija pred golom PAOK-a rezultirala je golom.

Jonny je poslao jednu loptu unatrag niti za svoje stopere niti za golmana Kotarskog, već za Petkovića koji iz drugog pokušaja pogađa za vodstvo Dinama.

U nastavku se prvih 15-ak minuta ništa specijalno nije događalo. Tek tamo u 67. minuti, Špikić je šutirao glavom nakon ubačaja Sučića, ali nije bilo opasnosti po Kotarskog. I onda u 71. minuti trenutak odluke. Baturina je poslao sjajnu dubinsku loptu, Špikić nije iskontrolirao loptu koja je zbunila stopere PAOK-a, ali ne i
Petkovića. Dinamo ima velikih 2:0.

Do kraja utakmice jednom je oprobao Vidović, drugi put Baturima, dok je tek u 84. minuti PAOK došao do svoje najbolje prilike. Murg je potegnuo s 10-ak metara, lopta je otišla preko gola. U petoj minuti nadoknade još jednom je intervenirao golman Dinama za idealnih 2:0 na kraju.

Kopirati
Drag cursor here to close