Premier League

Dva autogola istog igrača donijela pobjedu Redsima protiv Lisica

Liverpool je u domaćem dvoboju 18. kola Premier lige svladao Leicester s 2:1 uz dva autogola nesretnog belgijskog braniča Wouta Faesa.
Sport / Nogomet | 31. 12. 2022. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gosti su rano poveli, već u četvrtoj minuti je pogotkom odličan kontranapad okončao Dewsbury-Hall. U prvom poluvremenu Liverpool je bio loš i napadački samozatajan, a preokrenuo je rezultat do odmora iako domaći igrači nisu postigli ni jedan pogodak. No dva autogola je dao belgijski igrač Wout Faes.

U 38. minuti je pokušao očistiti jednu situaciju, ali je nespretno zahvatio loptu koja je u nevjerojatnom luku završila u gostujućoj mreži. U 45. minuti je, pak, Darwin Nunez pucao i pogodio vratnicu i lopta se odbila do natrčalog Faesa, koji nije uspio bolje reagirati već se od njega odbila u mrežu.

U drugom dijelu obje su momčadi imale nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat više nije mijenjao. Unatoč pobjedi Liverpool je ostao na šestom mjestu ljestvice.

Brentford je u gostima pobijedio West Ham 2:0, a gosti su sve dvojbe oko pobjednika razriješili tijekom prvog poluvremena kada su postigli oba pogotka. U 18. minuti je strijelac bio Ivan Toney, a u 43. Josh Dasilva, javlja Hina.

Tijekom vikenda se igraju preostale utakmice ovog 18. kola. U subotu će igrati Wolverhampton - Manchester United, Bournemouth - Crystal Palace, Fulham - Southampton, Manchester City - Everton, Newcastle - Leeds i Brighton - Arsenal. U nedjelju su, pak, na rasporedu dvije utakmice, Tottenham - Aston Villa i Nottingham Forest - Chelsea.

Premier liga, 18. kolo:

West Ham - Brentford 0-2 (Toney 18, Dasilva 43)
Liverpool - Leicester 2-1 (Faes 38-ag, 45-ag / Dewsbury-Hall 4)

       
Standings provided by Sofascore
   

 

Kopirati
Drag cursor here to close