Premiership

Dugo očekivana pobjeda Redsa: Liverpool u gostima nadigrao Tottenham

Generalno gledano, Redsi su se pokazali kao zreliji tim, a s obzirom da je VAR svakoj od ekipa poništio po jedan pogodak, konačni je rezultat uglavnom zaslužen, gledano iz perspektive Liverpoola.
Sport / Nogomet | 28. 01. 2021. u 23:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zanimljivo 20. kolo Premier lige donijelo je veliki derbi između Tottenhama i Liverpoola u Londonu. Slavili su Redsi rezultatom 1:3, a rezultat je možda mogao biti drukčiji da nije bilo poništenih pogodaka.

Ipak, generalno gledano, Redsi su se pokazali kao zreliji tim, a s obzirom da je VAR svakoj od ekipa poništio po jedan pogodak, konačni je rezultat uglavnom zaslužen, gledano iz perspektive Liverpoola.

Već na samom startu, u 3. minuti, Son je svladao Alissona, ali glavni sudac susreta Atkinson poništava njegov gol zbog zaleđa.

Nakon toga bilo je dosta uzbuđenja, ali ne i pogodaka, sve do četvrte minute sudačke nadoknade. Roberto Firmino je na dodavannje Manea svladao Llorisa koju sekundu prije zadnjeg sučeva zvižduka u prvom dijelu.

Samo dvije minute po početku drugog poluvremena zabija Alexander-Arnold za 0:2 vodstvo Kloppove momčadi, ali dvije minute kasnije za Spurse smanjuje Hojbjerg na 1:2.

Mreža se potom tresla u 56. minuti, kada je zabio Salah, ali je gol poništen zbog igranja rukom Firmina na začetku akcije.

Ipak, Mane, asistent kod prvog pogotka Firmina, u 65. minuti postavlja konačan rezultat, a njemu je pak asistirao strijelac drugog pogotka za Redse, Alexander-Arnold.

Napomenimo i da je ovo Liverpoolu prvo slavlje u Premier ligi od 19. prosinca prošle godine, kada su rezultatom 7:0 razorili Crystal Palace.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close