Europska liga

Dinamo u Sevilli pao hrabro, ali i pomalo naivno

U prvom susretu doigravanja za osminu finala Europske lige nogometaši zagrebačkog Dinama su na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan izgubili od Seville sa 1:3. Uzvrat je 24. veljače na stadionu Maksimir.
Sport / Nogomet | 17. 02. 2022. u 23:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije zimske stanek u europskim natjecanjima, osam pobjednika skupina Europske lige izborilo je direktan plasman u osminu finala, dok je osam drugoplasiranih ekipa među kojima je bio i Dinamo ušlo u play-off rundu protiv osam trećeplasiranih ekipa iz Lige prvaka.

Dinamo je bio drugi u skupini H iza West Hama, dok je Sevilla bila treća u skupini G Lige prvaka iza Lillea i RB Salzburga. Bolji iz ovog para izborit će plasman u osminu finala Europske lige.

Dinamo je gostovanje u Sevilli dočekao s nizom od sedam uzastopnih pobjeda, dok je Sevilla prije Dinama u zadnjih pet dvoboja slavila samo jednom. Međutim, Andalužani su ove sezone u 15 susreta kod kuće izgubili samo jednom, od Lillea u Ligi prvaka.

Luka Ivanušec zbog problema s aduktorom nije mogao pomoći Modrima.

Sevilla je na svome stadionu povela u 13. minuti golom Ivana Rakitića iz jedanaesterca. Izjednačio je Mislav Oršić u 41. minuti, a nažalost domaćin je do kraja poluvremena okrenuo rezultat s dva gola.

Lucas Ocampos je u 44. zabio za 2:1, a dvije minute kasnije Anthony Martial je pogodio za 3:1.

U nastavku Dinamo je u 54. minuti mogao smanjiti, ali iz dva pokušaja Modri nisu uspjeli zabiti. Prvo je Lauritsen pucao glavom, a Bounou sjajno reagirao, a potom je Jurić s dva metra pogodio ležećeg golmana Seville.

Sevilla je u 69. minuti imala sjajnu priliku za četvrti pogodak, no ovoga puta je Livakovića zaustavio Ocamposov udarac. U završnici je pao ritam i do kraja više nije bilo previše uzbuđenja.

Uzvrat je u Zagrebu 24. veljače, javlja HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close