Europska liga

Dinamo u šesnaestini finala može izvući Zvezdu, ali i Benficu, Real Sociedad...

Ždrijeb će se održati u ponedjeljak 14. prosinca u sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu, a utakmice šesnaestine finala igrat će se 18. i 25. veljače. Dinamo će, poput svih ostalih nositelja, imati tu malu prednost da će uzvrat igrati na svom terenu.
Sport / Nogomet | 10. 12. 2020. u 23:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: GNK Dinamo / Dinamo je ponovno izborio europsko proljeće

Budući da su u skupini završili na prvom mjestu, Zagrepčani će u ždrijebu šesnaestine finala imati status nositelja, skupa s još 11 preostalih pobjednika skupina te četiri najbolja trećeplasirana iz svojih skupina Lige prvaka.

Modri u šesnaestini finala mogu igrati protiv nekog od drugoplasiranih klubova iz Europske lige ili protiv nekog od četiri kluba koji su završili na trećoj poziciji u svojoj skupini Lige prvaka i nisu bili među četiri najbolja trećeplasirana (to su Krasnodar, Red Bull Salzburg, Dinamo Kijev, Olympiacos).

Ždrijeb će se održati u ponedjeljak 14. prosinca u sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu, a utakmice šesnaestine finala igrat će se 18. i 25. veljače.

Dinamo će, poput svih ostalih nositelja, imati tu malu prednost da će uzvrat igrati na svom terenu. Dakle, 18. veljače na gostovanju, a 25. veljače na Maksimiru.

Kao 'najprihvatljiviji' protivnici čine se Molde, Young Boys, Slavia Prag, Maccabi Tel Aviv, Antwerp i Crvena Zvezda, a vjerojatno bi najteže bilo protiv Benfice i Real Sociedada.

Ukoliko Zagrepčani prođu u osminu finala, ždrijeb za tu fazu natjecanja održat će se u petak 26. veljače, a utakmice će se igrati 11. i 18. ožujka.

Šesnaestina finala:

NOSITELJI:

Manchester United
Club Brugge
Šahtar
Ajax
Dinamo Zagreb
Roma
Arsenal
Villarreal
Hoffenheim
Bayer Leverkusen
Rangers
PSV
Napoli
Leicester
Milan
Tottenham

NENOSITELJI:

Krasnodar
Red Bull Salzburg
Dinamo Kijev
Olympiacos
Crvena zvezda
Young Boys
Molde
Slavia Prag
Benfica
Granada
Real Sociedad
Braga
Lille
Maccabi Tel Aviv
Antwerp
Wolfsberger

Kopirati
Drag cursor here to close