UEFA Europa League

Dinamo uvjerljiv protiv CSKA, ali su ipak primili prvi 'europski' gol

Nogometaši Dinama upisali su uvjerljivu pobjedu protiv moskovskog CSKA u posljednjoj utakmici po skupinama u Europskoj ligi (3:1). Šteta samo što do kraja nisu uspjeli sačuvati svoju mrežu netaknutom.
Sport / Nogomet | 10. 12. 2020. u 23:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Dinama slavili su u posljednjoj utakmici skupine Europske lige protiv moskovskog velikana CSKA. Modri su 3:1 pobjedom zaključili grupnu fazu natjecanja te s prvog mjesta odlaze u nokaut fazu natjecanja.

Nažalost, Dinamo je po prvi put ove sezone u skupini Europske lige primio pogodak te tako nije uspio postati prva i jedina momčadu povijesti Europske lige i Lige prvaka koja je bez primljenog gola prošla grupnu fazu natjecanja.

Strijelci za Dinamo bili su Gvardiol u 28., Oršić u 41. i Kastrati u 75. minuti, dok je hrvatski igrač Bistrović u 77. minuti smanjio na konačnih 3:1.

Dinamo je i prije dvoboja protiv CSKA osigurao prvo mjesto u skupini, dok je CSKA i prije dolaska u Zagreb izgubio sve izglede za prolazak skupine. Stoga su oba trenera na travnjak poslala "šarene" sastave, piše Gol.hr.

Oba pogotka u prvom poluvremenu postignuta su glavom, prvo je Gvardiol u 28. minuti visoko skočio na pet metara od gostujućeg gola i glavom spustio korner Majera u mrežu, da bi u 41. minuti Kastrati ubacio s desne strane na drugu vratnicu gdje je utrčao Oršić i rutinski svladao Akinfejeva.

Potom je u drugome dijelu Majer odličnom dubinskom loptom u 75. minuti proigrao brzonogog Kastratija koji je pobjegao gostujućoj obrani i još jednom svladao Akinfejeva, da bi dvije minute potom Bistrović upropastio veliku priliku Dinama da postane prvi klub u povijesti eurokupova koji bi natjecanje u skupini okončao bez primljenog gola.

Bistrović je odlično prsima primio ubačaj Maradišvilija i zatim poluvolejem sa sedam osam metara svladao Livakovića te na taj način kompletirao ironiju da upravo Hrvat pokvari računicu hrvatskom klubu.

U izravnom susretu za drugo mjesto u skupini Wolfsberger je u Klagenfurtu svladao Feyenoord s 1:0 golom Joveljića iz 31. minute.

Dinamo je tako natjecanje u skupini okončao sa 14 bodova, četiri više od drugog Wolfsbergera. Treći Feyenoord je ostao na pet boodva, a četvrti CSKA na tri.

Ranije u četvrtak igrači Rijeke u susretu su posljednjeg, 6. kola skupine F na Rujevici svladala AZ Alkmaar s 2:1. Rijeka je povela golom Menala u 52. minuti, no pet minuta potom poravnao je Wijndal, da bi pobjedu za oproštaj od Europske lige Rijeci osigurao Tomečak u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Kopirati
Drag cursor here to close