UEFA Europa League

Pao velikan: Dinamo izborio europsko proljeće!

Zagrebački Modri statistički su najbolja momčad Europe. Pobjedom u gostima protiv Feyenoorda s 2:0 Dinamo je izborio nokaut fazu Europske lige.
Sport / Nogomet | 03. 12. 2020. u 21:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dinamo je u gostima protiv Feyenoorda slavio s 2:0 i izborio nokaut fazu Europske lige.

Dinamo je statistički najbolji klub u Europskoj ligi i Ligi prvaka. Modri još nisu primili gol, a zabili su šest. To ove sezone nije uspjelo ni najvećim europskim klubovima.

Dinamo je u Rotterdam doputovao kao jedini klub u Europskoj ligi koji ove sezone nije primio pogodak.

U prva četiri kola Modri su dohvatili osam bodova uz razliku pogodaka 4:0, a mrežu su uspjeli sačuvati i u Nizozemskoj pa nakon 350 minuta igre hrvatski prvak ima 6:0 razliku pogodaka i 11 bodova.

Strijelci za Dinamo na De Kuipu bili su Bruno Petković iz kaznenog udarca u petoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena i Lovro Majer u 52. minuti.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena došlo je do sudara glavama Spajića i Petkovića. Prekid je trajao tri minute, a kada je susret nastavljen, Dinamo je izveo brzu akciju nakon koje je izborio kazneni udarac.

Majer je ubacilo loptu u kazneni prostor do Ademija koji je produžio do Kastratija, a ovaj odamah pucao. Marsman je obranio njegov udarac, no lopta se odbil do Albanca u redovima Dinama kojeg je srušio Kokcu, a Kavanagh je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Bruno Petković je bio precizan za 1:0.

Bila je to sjajna akcija gostiju, Petković je fantastičnim proigravanjem kroz domaću obranu uposlio Ademija koji je mogao pucati, no asistirao je Majeru, a ovaj iz okreta pogodio za 2:0.

Jedinu istinsku priliku domaćini su nakon toga imali u 71. minuti, no Bannis je promašio loptu na pet, šest metara od gola.

Bilo je to sve od Nizozemaca koji su tijekom cijele utakmice uputili samo jedan udarac u okvir Dinamova gola.

Kako je u drugom susretu ove skupine Wolfsberger kao gost u Moskvi svladao CSKA sa 1:0 golom mladog hrvatskog reprezentativca Darija Vizingera, Dinamo je s učinkom od 11 bodova osigurao prvo mjesto kolo prije kraja.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   

Dinamo zaradio milijune

Dobra igra u Europi donijela je Zagrepčanima i milijune.

Dinamo je ove sezone u Europi zaradio približno deset milijuna eura. Primjerice, taj iznos Modri su dobili prodajom Nikole Mora u Dinamo iz Moskve ovog ljeta.

Tako je Dinamo solidno napunio blagajnu, a u ovoj kriznoj situaciji koja je zadesila cijeli svijet dobro će im doći.

Kopirati
Drag cursor here to close