Black Country derby

VIDEO I Neredi u Engleskoj, prekinuta utakmica WBA - Wolverhampton

Prema pojedinim medijima to je sektor isključivo za domaće navijače, a navodne su se tu pojavili i gostujući. Četiri puta je službeni spiker na stadionu tražio da se navijači povuku sa terena, ali se to nije dogodilo.
Sport / Nogomet | 28. 01. 2024. u 16:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FA Cup je godinama prilika da se ljubitelji nogometa podsjete na neke stara rivalstva kojih je prepun Otok. U ovoj rundi smo dobili Black Country derby, utakmicu između West Bromwich Albiona i Wolverhamptona. Prvi nakon 12 godina.

I nije mogao proći bez nereda, zbog kojih je sama utakmica bila prekinuta. Rivalstvo ovih klubova traje poprilično dugo, a prvu zvaničnu utakmicu su igrali baš u FA Cupu 1886 godine. Danas je do nereda na Hawthornsu došlo deset minuta prije kraja utakmice kod vodstva gostiju 0:2.

Dvije minute nakon što je Matheus Cunha pogodio za 0:2. Prije nego što će se krenuti s centra, došlo je do velike gužve na tribinama.
Prije toga su domaći navijači gađali igrača Wolvesa, Matta Dohertyja, ali je pogođen dječak koji skuplja lopte. Nakon njega na meti je bio i Tommy Doyle, ali njega nisu pogodili

Video: WBA - Wolves 

Međutim, veći problem se dogodio na drugom dijelu terena na tribini s domaćim navijačima koji su ušli u sukob s policijom, odnosno s ljudima iz osiguranja, nakon čega su utrčali i ostali. Sve to se dešavalo na dijelu gdje se nalaze Birmingham Road End Halfords Lane. Pojedini igrači West Bromwicha su se našli u problemu s obzirom na to da je jedan dio tih tribina rezerviran za njihove obitelji. Kyle Bartley je bio jedan od njih kako bi izvukao svoje dvoje djece.

Video: Neredi na utakmici WBA - Wolves 

Prema pojedinim medijima to je sektor isključivo za domaće navijače, a navodne su se tu pojavili i gostujući. Četiri puta je službeni spiker na stadionu tražio da se navijači povuku sa terena, ali se to nije dogodilo. Igrači su završili u svlačionicama, na tribinama je bilo ozlijeđenih. Tek nakon pola sata i 250 policajaca stanje na stadionu se smirilo, igrači su se vratili iz svlačionice na teren i utakmica je nastavljena.

Kopirati
Drag cursor here to close