Liga prvaka

City slavio u Švicarskoj, Dani Olmo i društvo ugasili Zvezdu

Aktualni europski nogometni prvak Manchester City upisao je i treću pobjedu u skupini G Lige prvaka porazivši na gostovanju Young Boyse sa 3-1. RB Leipzig je također s 3-1 nadigrao beogradsku Crvenu Zvezdu.
Sport / Nogomet | 25. 10. 2023. u 23:26 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve najvažnije u susretu između švicarskog i engleskog prvaka dogodilo se u drugom poluvremenu. City je u prvom poluvremenu imao 74 posto posjeda lopte, međutim nije uspio probiti domaću obranu.

Međutim, u nastavku smo vidjeli golijadu. Gosti su poveli u 48. minuti. Ruben Dias je pucao glavom, golman je skrenuo loptu koja se odbila od prečke do Manuela Akanjija, a bivši igrač Basela je zabio "svojim" Švicarcima za 1-0.

No, samo četiri minute kasnije Švicarci su izjednačili brzom kontrom. Meschak Elia je izbio sam ispred Edersona prebacivši ga.

"Građani" su stigli do nove prednosti u 67. minuti golom Erlinga Haalanda iz kaznenog udarca, a pobjedu gostiju Haaland je potvrdio u 86. minuti.

Najzanimljiviji trenuci OVDJE

U drugom susretu iz ove skupine RB Leipzig je identičnim rezultatom pobijedio Crvenu zvezdu.

David Raum je u 12. minuti doveo njemački sastav u vodstvo. Za 2-0 je u 59. minuti fantastično sa 20-tak metara pogodio Xavi Simons.

Beogradski sastav je smanjio u 70. minuti preko Marka Stamenića, no sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Dani Olmo u 84. minuti.

     
       Standings provided by Sofascore     

 

Škotski Celtic i Atletico Madrid podijelili su bodove, odigravši 2-2.

Celtic je poveo već u 4. minuti nakon sjajne akcije. Pogodak je postigao Kyogo Furuhasi nakon sjajne asistencije Matta O'Rileyja.

Atletico je izjednačio u 25. minuti golom Antoine Griezmanna. Francuski napadač prvo nije uspio realizirati jedanaesterac, pogodio je stativu, no lopta se odbila do njega, a iz drugog pokušaja nije promašio.

No, kratko je trajala španjolska radost jer su Škoti tri minute kasnije preko Luisa Palme poveli sa 2-1. Gosti su u 53. minuti uspjeli izjednačiti, Marcos Llorente je probio po desnoj strani, sjajno ubacio do Alvara Morate koji je glavom pogodio za 2-2.

U samoj završnici španjolski sastav je ostao s igračem manje nakon što je isključen Rodrigo de Paul.

Sažetak utakmice OVDJE

     
       Standings provided by Sofascore     

U drugom susretu Feyenoord je pred svojim navijačima u Rotterdamu svladao rimski Lazio 3-1.

U skupini H Barcelona je upisala treću pobjedu porazivši Šahtar sa 2-1, dok je u drugom susretu Porto preokretom porazio Antwerp sa 4-1.

U drugom susretu Antwerp je vodio na poluvremenu, ali je na koncu teško stradao. Antwerp je poveo u 37. minuti preko Alhassana Yussufa, no Portu je bilo dovoljno osam minuta da u drugom dijelu preokrene rezultat.

U 46. minuti izjednačio je Evanilson, a u 54. minuti je Stephen Eustaquio zabio za 2-1.

Korak bliže pobjedi gosti su stigli u 69. minuti kada je Evanilson i drugi puta pogodio belgijska vrata, a konačnih 4-1 postavio je Evanilson svojim trećim golom u 84. minuti.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close