Champions League

Chelsea svladao Borussiju (D) i izborio četvrtfinale Lige prvaka

Londonski Chelsea predvođen kapetanom Mateom Kovačićem, izborio je četvrtfinale Lige prvaka pobjedom 2:0 protiv dortmundske Borussije. Prva je utakmica završila pobjedom Nijemaca od 1:0.
Sport / Nogomet | 07. 03. 2023. u 23:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodeći pogodak za Chelsea postigao je Raheem Sterling u 43. minuti.

Ulogu u začetku ove akcije odigrao je Mateo Kovačić koji je prošao između dvojice gostujućih igrača, izgubio kontrolu nad loptom, ali je ona došla do Bena Chilwella koji je nastavio tamo gdje je Kovačić stao te s lijevog boka ubacio u sredinu kaznenog prostora.

Tamo je bio Sterling i u prvom pokušaju udarca promašio loptu, ali mu je ona ostala među nogama. Driblao je Marca Reusa i poslao loptu pod gredu vratara Meyera za vodstvo domaće momčadi.

Plavci su do drugog pogotka došli iz kaznenog udarca, dosuđenog nakon intervencije VAR-a, zbog Wolfovog zaustavljanja lopte rukom u kaznenom prostoru, nakon što je ubacio Chilwell.

Kai Havertz je bio izvođač i pogodio vratnicu, ali su iz VAR sobe signalizirali prerani ulazak igrača u kazneni prostor prilikom udarca. U drugom pokušaju Havertz je pucao na isti način te pogodio donji lijevi kut gola za 2-0 u 53. minuti.

Pokušavala je Borussia svim silama doći do pogotka koji bi im donio produžetak, ali ono što nije završilo u domaćem bloku ili u rukama vratara Kepe Arrizabalage, završilo je pokraj vrata pa je Chelsea ostao netaknute mreže.

Mateo Kovačić je dobio priliku predvoditi Chelsea u ovom dvoboju kao kapetan momčadi i igrao je do 83. minute kada ga je zamijenio Pulisic.

U srijedu uzvratne utakmice igraju Bayern - PSG i Tottenham - AC Milan.

 

Kopirati
Drag cursor here to close