Liga prvaka

Benfica preko Club Bruggea lakoćom do četvrtfinala

Nogometaši Benfice plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka svladavši u Lisabonu Club Brugges s 5-1 (2-0), te su tako Portugalci potvrdili pobjedu iz Belgije (2-0) iz prve utakmice.
Sport / Nogomet | 07. 03. 2023. u 23:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pogotke su za Benficu dali Rafa Silva (38), Goncalo Ramos (45+2, 57), Joao Mario (71pen) i David Neres (77), dok je za Belgijance zabio Bjoern Meijer (87).

Portugalski sastav je na svom Luzu potvrdio svoju superiornost u odnosu na belgijskog prvaka. U otvorenoj utakmici u prvom dijelu u 38. minuti Benfica je povela nakon sjajne akcije koja je započela na gol-liniji domaćina.

Ramos je u protunapadu poslužio Rafa Silvu, koji okreće svog čuvara i potom u padu neobranjivo zabija.

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Ramos se snašao između čak četvorice igrača Bruggesa i postigao gol za 2-0.

Izvanrednu igru Ramos je okrunio svojim drugim golom u 57. minuti, kada je portugalski napadač lako postigao gol s pet metara na asistenciju Grimaldoa.

U 71. minuti nakon prekršaja Sylle, sudac je dosudio kazneni udarac, a precizan je bio Joao Mario, koji je tako postao prvi igrač Benfice od 1963. i čuvenog Eusebija koji je zabio gol na pet uzastopnih utakmica Lige prvaka.

Na 5-0 povećao Brazilac David Neres osam minuta kasnije, nakon samo dvije minute provedene u igri, a na konačnih 5-1 smanjio je branič Miejer sjajnim udarcem, javila je Hina.

Video: UEFA CHAMPIONS LEAGUE (1/8): Benfica - Club Brugge 5:1 / 07.03.2023.
Kopirati
Drag cursor here to close