Guardian piše

Chelsea prodaje Kovačića?

Ziyech će vrlo vjerojatno biti jedan od igrača koji će napustiti "plave" predstojećeg ljeta, a Guardian je objavio listu nogometaša koji bi mu se trebali priključiti u odlasku iz kluba. Na toj listi se nalazi i Kovačić.
Sport / Nogomet | 02. 02. 2023. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mateo Kovačić uskoro bi nakon četiri godine mogao otići iz Chelseaja, doznaje Guardian.

Londonski klub je u zimskom prijelaznom roku srušio sve rekorde. Klub sa Stamford Bridgea je na sedam pojačanja potrošio 329,5 milijuna eura što je više nego svi klubovi iz La Lige, Serie A, Bundeslige i Ligue 1 zajedno, a kada se zbroji i ljetni prijelazni rok, iznos kojeg je Chelsea potrošio na pojačanja dolazi do nevjerojatnih 611,49 milijuna eura.

I Kovačić? 

U klub je ove godine došlo 16 novih igrača, a tome treba dodati i Christophera Nkunkua čiji je dolazak iz Leipziga već dogovoren za ljetni prijelazni rok. Sve to znači kako Chelsea mora prodavati igrače.

Ove zime je klub napustio Jorginho koji je otišao u Arsenal, a blizu odlaska u PSG je bio Hakim Ziyech, no taj se transfer nije ostvario zbog administrativnih pogrešaka, prenose Sportske novosti

Ziyech će vrlo vjerojatno biti jedan od igrača koji će napustiti "plave" predstojećeg ljeta, a Guardian je objavio listu nogometaša koji bi mu se trebali priključiti u odlasku iz kluba. Na toj listi se nalazi i Kovačić.

Hrvatski veznjak je u Chelsea došao u kolovozu 2018., s klubom osvojio Ligu prvaka, Europsku ligu, Europski superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo i uvijek se apostrofirao kao važan igrač momčadi.

Odlasci 

Chelsea je, međutim, doveo dosta mladih veznih igrača za koje trener Graham Potter treba naći mjesto u momčadi. Kovačiću aktualni ugovor istječe u ljeto 2024., godine, po isteku ove sezone će imati 29 godina i Chelsea bi na njegovom transferu mogao i pristojno zaraditi.

Osim za Kovačića, Guardian ističe da će Chelsea "osluškivati ponude" i za Christiana Pulisica, Kaliodu Koulibalyja i Pierre-Emericka Aubameyanga.

U klubu nema budućnosti ni za dvojac koji će se vratiti s posudbe - Romelua Lukakua i Calluma Hudson-Odoia, a Engleze ne bi čudilo da na transfer-listi završe i Ben Chilwell, odnosno Conor Gallagher.

Sve u svemu, jasno je da će i sljedećeg ljeta Chelsea biti na naslovnicama što se transfera tiče, ali ovaj put će se raditi i o odlascima, ne samo o dolascima.

Kopirati
Drag cursor here to close