Osmina finala FA Cupa

Chelsea preokretom, Reedsi na krilima Minamina

Nakon iznenađenja kojeg je napravio Middlesbrough, jako blizu senzacije je bio i Luton. Chelsea opterećen novonastalom situacijom oko prodaje kluba definitivno nije imao najbolju pripremu za susret.
Sport / Nogomet | 02. 03. 2022. u 23:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovog tjedna na terenima u Engleskoj se igraju utakmice pete runde FA Cupa, u prevodu osmine finala. Plasman u četvrtfinale osigurali su Manchester City, Cristal Palace, Middlesbrough, Chelsea, Southampton, Liverpool, dok će posljednja dva mjesta popuniti pobjednici duela Everton - Boreham Wood odnosno Nottingham Forest - Huddersfield Town.

Nakon iznenađenja kojeg je napravio Middlesbrough, jako blizu senzacije je bio i Luton. Chelsea opterećen novonastalom situacijom oko prodaje kluba definitivno nije imao najbolju pripremu za susret. Koji nije najbolje počeo za goste. Reece Burke je glavom pogodio nakon kornera, igrala se tek druga minuta utakmice.

Luton je imao prednost, ali je ostao bez golmana Jeda Steera koji je igru napustio zbog ozljede. Harry Isted je čuvao mrežu netaknutom 13 minuta, a onda je Saul Niguez sve vratio na početak. Međutim, Luton nije posustajao. Do novog vodstva domaćin stiže u 40. minuti preko Cornicka. Ipak, Chelsea uspijeva slomiti otpor Lutona u periodu od 68. do 78.minute. Prvo je Timo Werner poravanao na 2:2, a onda je deset minuta kasnije Nijemac asistirao Lukakuu za konačnih 2:3.

Southampton je eliminirao West Ham. Sveci su poveli sjajnim golom Perrauda, da bi u 60. izjednačio Antonio. Za 2:1 iz penala je zabio Ward-Prowse, a konačnih 3:1 postavio je Broja u 95. minuti.

Liverpool je opravdao očekivanja u susretu protiv Norwicha na Anfieldu, završilo je 2:1.Trener Redsa Jürgen Klopp napravio je čak deset promjena u odnosu na utakmicu finala Liga kupa protiv Chelseaja, a pobjedu im je donio Takumi Minamino.Japanac je prvi gol zabio u 27. minuti, a drugi puno atraktivniji u 39. minuti.
Dramu u završnici golom u 76. minuti osigurao je Rupp, ali nakon toga mreže su mirovale.

Kopirati
Drag cursor here to close