Pred večerašnji duel u Napulju

VIDEO I Ruud Gullit se prisjetio gostovanju u Napulju s kraja osamdesetih

"Nitko u Napulju nije smio dotaknuti našu hranu! Bojali su se da bi netko mogao staviti nešto u naše jelo, zbog toga smo bili na najvišem katu, nitko nije smio k nama", prisjetio se Gullit.
Sport / Nogomet | 18. 04. 2023. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako neka momčad u Italiji može pohvaliti da je uspjela ove sezone dva puta savladati Napoli onda je to Milan. Prvo u prvenstvu, nakon toga u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Tako efikasni Napoli u dvije utakmice protiv Milana nije uspio postići niti gol. I dok ovaj poraz u prvenstvu ne bi trebao ostaviti neke posljedici po momčad koja je praktički osigurala naslov, u Ligi prvaka je nešto drugačija situacija. Napoli želi u polufinale, ali za to će večeras morati ponuditi neko od svojih najboljih izdanja iz ove sezone.

Puno će momčadi Luciana Spallettija značiti povratak nigerijskog napadača Victora Osimhena, s njim stvari na terenu ipak izgledaju znatno drugačije.

Krajem osamdesetih godina ova dva kluba su vodila veliku borbu u prvenstvu, što nije iznenađujuće kada se zna tko je sve igrao na jednoj i drugoj strani. Napoli je bio prvak 1987. godine, Milan sljedeće, nakon čega je ponovo Napoli prošao kroz dvije godine poslije, Milan je bio drugi. Svoje uspomene prije večerašnjeg susreta na taj period je evocirao Ruud Gullit, sjajni nizozemski nogometaš, u to vrijeme velika zvijezda ne samo Milana već svjetskog nogometa.

"Dobro se sjećam našeg puta u Napulj u svibnju 1988. godine, jer smo putovali s dva privatna aviona, a nisam bio siguran zbog čega. Kad smo stigli u hotel bio je kaos, bili smo na najvišem katu, a ljudi su odozdo vikali na nas", pričao je Gullit u dokumentarcu posvećenom velikom Milanovom treneru Arrigu Sacchiju.

"Nitko u Napulju nije smio dotaknuti našu hranu! Bojali su se da bi netko mogao staviti nešto u naše jelo, zbog toga smo bili na najvišem katu, nitko nije smio k nama. Naš kuhar Michele je radio svoj posao, a zaštitari su pazili na naše tanjure. Sjećam se da su navijači cijelu noć bili ispred hotela, na dan utakmice naš su autobus zasuli raznim predmetima. Za mene je to bila avantura, nisam mogao vjerovati" pričao je Ruud.

Ta utakmica je odigrana 5. svibnja 1988. godine, više od 80.000 gledatelja je bilo prisutno na stadionu. Maradona i Careca su bili strijelci za Napoli, dok je za goste dva gola postigao Virdis jedan Van Basten.

Video: Utakmica Napoli - Milan 2:3 1988. godine 
Kopirati
Drag cursor here to close