Prošli nakon jedanesteraca

Chelsea i Fulham u polufinalu Liga kupa

Junak utakmice Chelsea - Newcastle je na kraju bio golman domaćih Đorđe Petrović koji je obranio dva jedanaesterca.
Sport / Nogomet | 20. 12. 2023. u 00:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gledajući tabelu, klubovi u polufinalu FA Cupa pripadaju društvu od desetog mjesta prema Championshipu, ali ipak ovo je tek treće po važnosti takmičenje kod Engleza, pa imena putnika u polufinale ne predstavljaju velika iznenađenja. S tim da bi recimo Chelsea mogao spasiti sezonu osvajanjem trofeja. 

Everton se našao u problemu nakon prvog poluvremena. Jer je u 41. minuti autogol postigao Michael Keane. Na kraju je Gomes Betuncal osam minuta prije kraja vratio u život Everton, nakon gužve pred golom gostiju.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca odluka je pala u osmoj seriji. Za Everton nije uspio pogoditi Idrissa Gueye, dok je Tosin Adarabioyo bio precizan za Fulham i tako svoju ekipu odveo u polufinale.

Middlesbrough je rezervirao svoje mjesto u polufinalu, nakon što je bez većih problema u gostima savladao Port Vale. Veliki dio posla gosti su obavili do tridesete minute. Jonathan Howson je pogodio u 11. minuti, Morgan Rogers u 23. Na kraju je sve dileme otklonio Matt Crooks koji je pogodio u 53. minuti.

Newcastle je na Stamford Bridgeu poveo pogotkom Calluma Wilsona u 16. minuti nakon velike pogreške domaće obrane. Sve do druge minute sučevog dodatka na kraju dvoboja gosti su imali mjesto u polufinalnom ždrijebu, da bi uzvratili pogreškom obrane koju je iskoristio Mudryk.

Završnicu dvoboja obilježila je i zamalo incidentna situacija na terenu. Navijač Chelseaja je nakon izjednačujućeg pogotka upao na teren i slavio ispred Newcastleova golmana Martina Dubravke. Toliko mu se približio da je izgledalo kao da će doći do obračuna, ali zaštitari su na vrijeme reagirali i doslovno ga lansirali natrag na tribinu.

Na kraju je junak utakmice bio Đorđe Petrović koji je obranio udarce Trippiera u drugoj odnosno Ritchieja u četvrtoj seriji. Posljednjeg polufinalistu ćemo dobiti nakon utakmice Liverpool - West Ham.

Kopirati
Drag cursor here to close