Rekord Premiershipa

Moses Caicedo otišao ipak u Chelsea

Caicedo je rekao čelnicima Liverpoola da želi u Chelsea, iako je s Liverpoolom transfer bio nadomak realizacije. Caicedo je odbio otputovati u Liverpool jer je znao da će Chelsea izjednačiti ponudu Redsa i završiti transfer.
Sport / Nogomet | 15. 08. 2023. u 10:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na kraju je potvrđen i taj transfer. Moses Caicedo je napustio Brighton i potpisao za Chelsea. Njegov transfer postao je najveći u povijesti Premiershipa. Rekord je dosad držao Enzo Fernandez, argentinski veznjak kojeg je također Chelsea zimus platio Benfici 121 milijun eura.

Chelsea će za Caiceda platiti 133 milijuna eura odštete, a Brightonu će pripasti i postotak odštete od sljedećeg transfera. Ekvadorac će s Chelseajem potpisati ugovor do 2031. godine uz opciju produljenja do 2032., dakle na čak osam, odnosno potencijalnih devet godina. Prije nekoliko dana pisalo se kako je Liverpool ekspresno završio transfer Caiceda za rekordnu odštetu od 127 milijuna eura. Fabrizio Romano je objavio kako je Caicedo prihvatio ponudu Liverpoola, a o njemu je čak govorio i Jurgen Klopp, potvrdivši da je transfer zgotovljen.

Ipak, došlo je do preokreta u zadnji čas. Caicedo je rekao čelnicima Liverpoola da želi u Chelsea, iako je s Liverpoolom transfer bio nadomak realizacije. Caicedo je odbio otputovati u Liverpool jer je znao da će Chelsea izjednačiti ponudu Redsa i završiti transfer. Caicedo je samo jedan u nizu primjera fantastičnih poslova koje odrađuju Brightonovi skauti. Doveden je prije dvije godine iz ekvadorskog Independiente del Vallea za svega pet milijuna eura. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close