Carabao Cup

Newcastle izbacio City, plasman osigurali Liverpool, Arsenal i Chelsea

Nogometaši Newcastle Uniteda izborili su plasman u osminu finala Liga kupa nakon što su na St James Parku pred 59.000 gledatelja pobijedili Manchester City s 1-0.
Sport / Nogomet | 27. 09. 2023. u 23:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pogodak odluke zabio je Alexander Isak u 53. minuti utakmice.

Aktualni europski i engleski prvak, koji je nastupio bez Erlinga Haalanda, je bio dominantan u prvom poluvremenu, ali nije uspio pronaći put do mreže "Svraka".

Newcastle je u nastavak krenuo daleko agresivnije i domaćin je u 53. minuti stigao do vodstva golom Alexandera Isaka. Veliki dio posla je obavio Joelinton koji je ubacio s desne strane, lopta je prošla kroz kazneni prostor do Isaka na drugoj vratnici kojem nije bilo teško zabiti.

City je u nastavku susreta pritisnuo, ali nije uspio probiti obranu domaćeg sastava.

Plasman u osminu finala izborili su i Liverpool, Arsenal, te Chelsea.

Liverpool je preokretom s 3-1 pobijedio Leicester City. Gosti su poveli već u trećoj minuti golom Kaseya McAteera i do poluvremena su obranili vodstvo.

U nastavku su "Redsi" stisnuli gas i s tri gola okrenuli rezultat. Strijelci su bili Cody Gakpo (48), Dominik Szoboszlai (70) i Diogo Jota (89).

Arsenal je na gostovanju pobijedio Brentford s 1-0 golom Reissa Nelsona u osmoj minuti, a identičnim rezultatom je Chelsea slavio protiv Brightona.

Pogodak je postigao Nicolas Jackson u 50. minuti.

Kopirati
Drag cursor here to close