Ponuda koja se ne odbija

Erling Haland potpisuje za Manchester City

City je dao Halandu ponudu koju je nemoguće odbiti: napadaču ugovor na pet godina i tjednu plaću od 500 tisuća funti, što je preračunato u eure 600 tisuća tjedno, a godišnje preko 31 milijun eura i to bez bonusa.
Sport / Nogomet | 19. 04. 2022. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Erling Haland, točnije njegov agent Mino Raiola te igračev otac Alf-Inge dogovorili su detalje transfera fenomenalnog mladog (21) napadača iz Borussije Dortmund u Manchester City.

To je kasno sinoć pod egidom "ekskluzivno" objavio Mike Keegan, urednik Daily Maila. 

Ponoćna ekskluziva uglednog engleskog novinara

Prije tjedan dana je pouzdani Gianluca Di Marzio, novinar Skya i jedan od najpouzdanijih izvora s tržišta nogometaša objavio da je Haland odbio Real zato što mu je nudio da će ga dovesti u ljeto iduće godine i prihvatio ponudu Cityja, koji mu jamči transfer za dva mjeseca.

City je Halandu, njegovom ocu te menadžeru Raioli dao ponudu koja se ne odbija

Borussia Dortmund bila je sklonija Realovoj ponudi jer iduće godine se Halandova otkupna klauzula povećava na 120 milijuna eura, a za ovo ljeto je 75 milijuna eura. Ipak, sjajni golgeter želi otići što prije, a Manchester City, osim što će platiti spomenuti iznos, Halandu i njegovoj sviti daje bogatstvo.

City je dao Halandu ponudu koju je nemoguće odbiti: napadaču ugovor na pet godina i tjednu plaću od 500 tisuća funti, što je preračunato u eure 600 tisuća tjedno, a godišnje preko 31 milijun eura i to bez bonusa. City njegovom agentu Minu Raioli daje proviziju od čak 70 milijuna eura, prenosi Večenji list.

Fenomenalni golgeter potpisuje za klub u kojem mu je otac završio ozbiljnu karijeru

Dio te nevjerojatne svote pripast će i Halandovom ocu Alfu-Ingeu, koji je tri godine igrao za City i za kojeg Keegan piše da je imao veliki utjecaj na sina prilikom odabira upravo ovog kluba ili da City pretpostavi Realu, Barceloni i PSG-u, koji su donedavno u ovoj trci bili ravnopravni takmaci aktualnom prvaku Engleske.

Postaje daleko plaćeniji od aktualnih rekordera De Bruynea i Ronalda

Haland mlađi tako postaje daleko najplaćeniji igrač u povijesti najbogatije nacionalne lige. Prema informacijama Daily Maila tjedno će dakle zarađivati 500 tisuća funti. Za usporedbu, trenutno su tamo najplaćeniji Kevin de Bruyne i Cristiano Ronaldo, koji zarađuju oko 385 tisuća funti tjedno.

Guardioli fali samo devetka. Zato je nakon neuspjeha s Kaneom inzistirao na Halandu

Pep Guardiola mjesecima je inzistirao na dovođenju Halanda jer mu samo napadač svjetske klase nedostaje kako bi zaokružio savršenu momčad. Prošlog ljeta je svim silama nastojao dovesti Harryja Kanea, ali iako je nudio 100 milijuna funti, a Kane podnio zahtjev za transferom, Tottenham je bio nepopustljiv.

Tako je Manchester City odlaskom Sergija Aguera ostao bez devetke ili klasičnog napadača, što je uloga koju su od tada igrali Phil Foden i Gabriel Jesus. Haland je u Borussiju došao u zimskom prijelaznom roku 2020. iz Salzburga uz odštetu od 20 milijuna eura. Od tada je za klub iz Dortmunda odigrao 85 utakmica, postigao 82 i namjestio 23 gola. 

Kopirati
Drag cursor here to close