Samo dvije utakmice Premiershipa

Brentford razbio Luton, Sheffield se priprema za drugu ligu

Brentford je sjajnom predstavom na gostovanju kod Lutona upisao drugu uzastopnu pobjedu u prvenstvu.
Sport / Nogomet | 20. 04. 2024. u 18:52 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krenulo je i 34. kolo engleske Premier lige. Subotnji popodnevni termin krenuo je s nešto manje utakmica nego obično, ali ipak smo imali priliku gledati dva, prije svega, efikasna susreta. Burnley je na gostovanju kod Sheffielda slavio s 4:1.

Ovim su se porazom igrači Chrisa Wildera vrlo vjerojatno oprostili s igranjem u elitnom rangu engleskog nogometa sljedeće sezone. Drugi susret dana ponudio je dvoboj Lutona i Brentforda, a gosti su „petardom“ utišali Kenilworth Road.

Petarda Brentforda na Kenilworth Roadu

Brentford je sjajnom predstavom na gostovanju kod Lutona upisao drugu uzastopnu pobjedu u prvenstvu. Prvi je put to još od studenog prošle godine, kada su vezali tri pobjede. S ove dvije pobjede prekinuli su crni niz bez pobjeda koji je trajao čak dva mjeseca, od 11. veljače pa sve do 12. travnja.

Danas su s pobjedom 5:1 razbili Luton i ostavili ih u zoni ispadanja. Strijelci na današnjoj utakmici su bili Pinnock, Lewis-Potter, Schade i dva puta Wissa, dok je utješni pogodak domaćinu donio Berry u sudačkoj nadoknadi drugog dijela.

Na odmor se otišlo s dvostrukom prednošću gostiju, koju su i zaslužili svojom igrom. Oba pogotka djelo su Yoanea Wisse, reprezentativca DR Konga.

Potpuni raspad domaćih uslijedio je u 62. minuti, kada je za 3:0 sjajno glavom pogodio Pinnock nakon kornera koji je izveo Reguilon. Samo dvije minute kasnije, Lewis-Potter se na dodavanje Mbeuma glavom naklonio i pogodio za četvrti gol na utakmici. Peti pogodak djelo je Kevina Schadea u 86. minuti. Utješni pogodak za domaće postigao je Berry u 92. minuti, iskoristivši opuštenost i grešku gostujućih igrača.

Vrlo važna pobjeda za Brentford koji sada mirnije diše kada je u pitanju borba za opstanak, dok je Luton „zapeo“ na 25 bodova i 18. mjestu koje vodi u niži rang. Imaju samo bod manje od 17. Nottinghama i dva od 16. Evertona. Stoga, sigurno je da nas očekuje uzbudljiva završnica sezone.

Poker Burnleya u važnoj utakmici za opstanak

Igrači Burnleya slavili su na gostovanju kod Sheffielda s 4:1 i stigli vrlo blizu Nottingham Foresta koji je u ovom trenutku siguran za nastup u Premier ligi iduće sezone. Za pobjednike su pogađali Bruun Larsen, Assignon, Foster i Gudmundsson, dok je jedini pogodak za domaćina djelo Gustava Hamera.

Gosti su već do poluvremena stvorili dvostruku prednost. Prvo je u 38. minuti Bruun Larsen pogodio pored nemoćnog Grbića, a dvije minute nakon Assignon je sjajnom minijaturom predriblao nekoliko igrača domaće ekipe i pogodio u bliži kut.

Sheffield je dosta agresivnije i kvalitetnije izašao iz svlačionice te pogotkom Hamera u 52. minuti probudili nadu za povratkom. Nizozemskog veznjaka proigrao je McAtee, a ovaj je sjajnim „lažnjakom“ izbacio Assignona iz ravnoteže i pogodio u suprotni kut.

Nadu domaćim navijačima ugasio je Foster šest minuta kasnije. Assignon je dodao, a precizan je bio Foster. Konačnih 4:1 postigao je Gudmundsson u 71. minuti.

Ovim se porazom Sheffield učvrstio na posljednjem mjestu prvenstvene ljestvice sa 16 osvojenih bodova. Matematički je zadržavanje u eliti još moguće, ali objektivno, s obzirom na sve prikazano tijekom sezone, igrači Chrisa Wildera mogu pakirati kofere za Championship.

Burnley je ovom pobjedom došao do 23. osvojenog boda i sad su na samo tri zaostatka od Nottingham Foresta koji ima utakmicu manje.

Kopirati
Drag cursor here to close