Kiks Redsa

VIDEO I Crystal Palace šokirao Liverpool

Redsi više ne odlučuju sami o sebi, morat će odigrati savršen završetak sezone, no ni to im neće biti dovoljno ako netko od dva konkurenta ne kiksa.
Sport / Nogomet | 14. 04. 2024. u 17:50 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavljeno je 33. kolo engleskog Premiershipa. Dan je otvorio susret Liverpoola i Crystal Palacea te West Hama i Fulhama. Do nedavno neosvojiva tvrđava, Anfield je "pao" čak dva puta u tri dana. Ovim su porazom Redsi doveli u pitanju borbu za naslov prvaka.

Liverpool se poskliznuo protiv Palacea

Liverpool je na svom Anfieldu poražen od Crystal Palacea. Gosti su slavili s minimalnih 0:1, a gol odluke postigao je Eze u 14. minuti. Redsi na svom stadionu nisu gubili 33 uzastopne utakmice u svim natjecanjima, a dvama porazima, prošlog četvrtka protiv Atalante u četvrtfinalu Europske lige te danas u prvenstvu, ozbiljno su doveli u pitanje borbu za naslov na oba fronta.

Prvi su zaprijetili Redsi. Pokušao je Darwin u osmoj minuti, ali Henderson je to lako zaustavio. Nedugo nakon toga Palace dolazi u vodstvo.

Eze doveo goste u vodstvo

Igrala se 14. minuta, a pogodio je Eze. Probili su gosti po lijevoj strani, Mitchell je poslao sjajnu prizemnu loptu, a tamo je engleski veznjak imao samo jedan zadatak, realizirati izglednu situaciju.

Liverpool nije izgledao dobro, nastavili su igrati loše kao protiv Atalante prošlog četvrtka. Gosti su mogli do dvostrukog vodstva. Van Dijk se okliznuo u 18. minuti na sredini igrališta, a to je dalo priliku Mateti da se neometano sjuri prema Alissonu. Francuz je prebacio brazilskog vratara, ali u posljednjem trenutku Andy Robertson čisti loptu s gol-crte.

Nakon toga domaći su se grupirali i krenuli bolje igrati. Luis Diaz je imao dvije sjajne prilike do 30. minute. Jedan mu je udarac zatresao gredu, a drugi, leteći volej je zaustavio Henderson. Salah je okušao sreću četiri minute kasnije, ali rezervni vratar Crystal Palacea pokazao je spremnost.

U nastavak je Liverpool ušao kriminalno, imali su dominaciju u posjedu, ali bez konkretnih prilika. Do 70. minute tek vrijedi izdvojiti zicer Darwina u desetoj minuti nastavka, a njegov volej s peterca pogađa Hendersona.

Promašeni ziceri na obje strane

Posljednjih 20 minuta gledali smo pravu dramu, utakmica je mogla otići na obje strane. Prvo je Jota stajao neometano na petercu pred praznim vratima, a njegov je pokušaj blokirao gostujući igrač.

Odmah nakon toga, velika prilika na drugoj strani. Mateta se ponovno našao u ziceru, a njegov udarac s par metara od gola sjajnom refleksnom reakcijom zaustavlja Alisson.

Promašivanje zicera se nastavilo. Jones je u 76. nakon dobre kontre Redsa izašao sam pred Hendersona, ali je njegov udarac završio daleko pored gola

Video: Liverpool - Crystal Palace 

Ogromnu šansu ima Salah u 91. minuti, ali Mitchell blokira Egipćanina na samo par metara od svog gola. Unatoč pritisku posljednjih 20 minuta i igranja Viktorije, Palace je izdržao sve nalete domaćina i pomogao Arsenalu i Manchester Cityju u utrci za prvaka.

U dva dana dva teška poraza

Ovim je porazom Liverpool ostao na 71. bodu, s dva manje od trenutno vodećeg Cityja te s isto bodova kao Arsenal koji svoju utakmicu igra nešto kasnije protiv Aston Ville. Redsi više ne odlučuju sami o sebi, morat će odigrati savršen završetak sezone, no ni to im neće biti dovoljno ako netko od dva konkurenta ne kiksa.

Fulham lako s West Hamom

U drugoj utakmici dana Fulham je upisao gostujuću pobjedu protiv West Hama 0:2. Oba pogotka djelo su lucidnog veznjaka Andreasa Pereire. Brazilac je mrežu Čekićara načeo u 9. minuti utakmice, a s tim se rezultatom otišlo i na odmor.

Pereira je pitanje pobjednika riješio u 73. minuti. Igrači Fulhama su oduzeli loptu Paqueti koji se poigravao na sredini igrališta, krenuli u kontru 3 na 3, a Iwobi je sjajnim dodavanjem uposlio usamljenog Andreasa koji s peterca mirno pogađa za potvrdu pobjede

Kopirati
Drag cursor here to close