Ćudljivost Thorvaldssonove momčadi

Breiðablik neugodan u napadu, ali ima obrambene nedostatke

Svi koji ovih dana analiziraju Breidablik ističu kako najbolja islandska ekipa, baš kao i većina momčadi sa sjevera Europe, utakmice, protiv koga god da igraju, prihvaćaju racionalno, kao još jedan radni dan.
Sport / Nogomet | 09. 08. 2023. u 14:45 Z.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Breidablik u Mostar ne dolazi baš u nekom naj-naj raspoloženju. Nakon što su ''svezali'' pet pobjeda u nizu, od čega tri u prvenstvu i dvije u Ligi prvaka, Islanđani su sada u nizu od četiri utakmice bez trijumfa.

Zabljubljenik u nogomet iz Mostara, pratio je uzvratnu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka u Kopenhagenu. Stoga smo ga upitali kakav dojam je na njega ostavio Breidablik, protivnik našeg prvaka u borbi za prolazak u play off Lige Europe.

Ranjivi su

''Radi se o solidnoj, radnoj momčadi, koja se razmjerno dobro transformira iz 4-4-2 u 5-3-2, ovisno o tome jesu li u ofenzivi ili defenzivi. U napadu su prilično brzi i efikasni, mogu biti nezgodni u slučaju pogreške protivnika na sredini terena, no obrambeno pokazuju nedostatke kada se vrši jak pritisak na njihovu zadnju liniju, a pogotovo kad im se izvrši pritisak na vratara. Tada gube konce igre i ranjivi su'', rekao je.

Kaže kako svi koji ovih dana analiziraju Breidablik ističu kako najbolja islandska ekipa, baš kao i većina momčadi sa sjevera Europe, utakmice, protiv koga god da igraju, prihvaćaju racionalno, kao još jedan radni dan.

Imperativ povijesne utakmice

''To je psihološka prednost nad Zrinjskim, koji je po tko zna koji put pod imperativom povijesne utakmice. S druge strane, ne manje bitan podatak, Breidablik je vrlo rano počeo kampanju u Europi, odigravši mini turnir protiv malteške momčadi Tre Pene i crnogorske Budućnosti, navodi.

Iako je riješio jedne sa 7:1, a druge s čak 5:0, primjetno je da pomalo padaju u formi, jer su u međuvremenu igrali dvomeč sa Shamrock Roversima i Kopenhagenom.

''Prve su neočekivano lako prošli, Danci su bili prejaki, a zanimljivo je kako su čitavo vrijeme protivnici Zrinjskog igrali i prvenstvene utakmice. Znači, Zrinjski bi trebao imati puno odmornije noge, no odgođene utakmice prvenstva često su dvosjekli mač'', kaže naš sugovornik.

Susret između Zrinjskog i Breidablika igra se u četvrtak u 21 sat. Svi oni koji nisu nabavili karte mogu ga gledati putem Arena Sport TV.

Kopirati
Drag cursor here to close