Strijelac sa 16 godina i 6 mjeseci

Brazilu samo bod, Paez najmlađi strijelac

Paez je tako sa 16 godina postao najmlađi igrač u povijesti južnoameričkih kvalifikacija koji je zabio gol u pobjedi. Veznjak ekvadorskog kluba Independiente del Valle postigao je ovaj pogodak sa 16 godina i 6 mjeseci.
Sport / Nogomet | 13. 10. 2023. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon tri odigrana kola CONMEBOL zone kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, samo je Argentina na maksimalnih devet bodova.
Brazil ima dva boda manje jer je odigrao tek 1:1 na svom terenu s Venezuelom što je svakako veliko iznenađenje.

Seleçao je poveo u 50. minuti nakon prekida kada je suparničku mrežu zatresao Gabriel Magalhaes. Međutim, Eduard Bello je izjednačio sjajnim udarcem iz voleja na kraju utakmice (85.)

Darwin Nunez zabio je u sudačkoj nadoknadi i osigurao Urugvaju remi 2:2 protiv Kolumbije na gostovanju u Barranquilli nakon što su domaćini prokockali nekoliko dobrih prilika nakon vodstva od 2:1. Kolumbija je povela pogotkom Jamesa Rodrigueza u 35. minuti, Urugvaj dolazi do izjednačenja u 47. minuti, a strijelac je Matheus Olivera da bi Kolumbija opet povela pet minuta kasnije golom Mateusa Urbe.

Ekvador je uzeo prva tri boda u ovim kvalifikacijama gostujućom pobjedom 2:1 protiv Bolivije. Golove za Ekvador zabili su Kendry Paez (45) i Rodriguez (90+6) na asistenciju Moisesa Caiceda, a jedini pogodak za Boliviju postigao je Rodrigo Ramallo.

Paez je tako sa 16 godina postao najmlađi igrač u povijesti južnoameričkih kvalifikacija koji je zabio gol u pobjedi. Veznjak  ekvadorskog kluba Independiente del Valle postigao je ovaj pogodak sa 16 godina i 6 mjeseci.

Video: Bolivija - Ekvador 

Čile je savladao Peru 2:0 pogotkom Diega Valdesa (74) i Marcosa Lopeza (90+1, autogol).

Kopirati
Drag cursor here to close