Nogometna ljepotica

UEFA i CONMEBOL potpisali Memorandum: "Azzurri" protiv "Gauča"

"Veliko finale" između "Azzurra" i "Gauča" igrat će se u Londonu, no još nije poznato na kojem stadionu.
Sport / Nogomet | 15. 12. 2021. u 18:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni europski nogometni prvak Italija i južnoamerički prvak Argentina odigrat će 1. lipnja u Londonu prijateljsku utakmicu "Finalissima".

"Veliko finale" između "Azzurra" i "Gauča" igrat će se u Londonu, no još nije poznato na kojem stadionu.

Utakmicom između reprezentacija koje su ukupno šest puta bile svjetski prvaci, Italija četiri, a Argentina dva puta, obilježit će se i potpisivanje obnovljenog i proširenog Memoranduma o razumijevanju (MoU) između Europske nogometne federacije (UEFA) i Južnoameričke nogometne federacije (CONMEBOL) koji traje do konca lipnja 2028.

U sklopu Memoranduma je dogovoreno i otvaranje zajedničkog ureda u Londonu za koordinaciju projekata od zajedničkog interesa kao i organizacija niza nogometnih događanja u engleskoj prijestolnici. Zajednički ured u Londonu bit će službeno otvoren početkom 2022, prenosi Hina.

"Oduševljeni smo nadogradnjom našeg odličnog odnos s CONMEBOLO-om, a naša snažna želja zajedničkog djelovanja na razvoj nogometa i njegove dobrobiti za društvo dodatno se odražava u novom Memorandumu o razumijevanju," kazao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

"Postoji duga tradicija suradnje između UEFA-e i CONMEBOLA, što svjedoče natjecanja kao što su Artemio Franchi Trophy i Interkontinentalni kup, te s velikim ponosom ponovno pokrećemo prestižan trofej na radnost nogometa u cijelom svijetu. Radujemo se zajedničkom istraživanju novih prilika i veselimo se Velikom finalu u Londonu u lipnju 2022. godine," dodao je prvi čovjek krovne nogometne organizacije "Starog kontinenta."

"Neizmjerno smo zadovoljni plodovima koje ubiremo zajedno s UEFA-om, zbog izvrsnog odnosa između naših institucija. Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju postavljamo temelje za daljnji rast i razvoj ove suradnje. Finalu između Argentine i Italije 1. lipnja 2022. u Londonu će se pridružiti i drugi vrhunski sportski događaji, kako i priliči tradiciji južnoameričkog i europskog nogometa," dodao je predsjednik CONMEBOL-a, Alejandro Domínguez.

Kopirati
Drag cursor here to close