Slobodnjak i rekordi

Još jednom Messi u svom stilu

Messiju je ovo 104. gol i 11. iz slobodnog udarca u 176. nastupu za Argentinu. Messi je njime dostigao i postavio par rekorda.
Sport / Nogomet | 08. 09. 2023. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nešto ranije nego uobičajno, startale su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Americi. S obzirom da je povećan broj sudionika završnog turnira 2026. godine, Južna Amerika je dobila još dva mjesta potencijalno na Svjetsko prvenstvo može otići i sedmoplasirana selekcija kroz baraž. Više od polovine, s obzirom da ih deset ulazi u ciklus.

Na startu su Paragvaj i Peru remizirali 0:0, Kolumbija je bila bolja od Venezuele 1:0, dok je najviše pažnje privukao duel Argentine i Ekvadora.

Branitelj svjetskog naslova je na krcatom Monumentalu u Buenos Airesu protiv Ekvadora igrao prvu službenu utakmicu nakon trijumfa u Kataru. No Argentina se usprkos dominaciji iskazanoj po čak 71 posto posjeda lopte mučila sve do 78. minute. Tada je Lionel Messi (36) pokazao svoju magiju. Iz slobodnjaka s oko 20 metara je ljevicom naciljao desni ugao golmana Hernana Galindeza. On je, kao i njegovih šest kolega u živom zidu, samo pogledom ispratio kako Messi slobodni udarac pretvara u remek-djelo za pobjedu 1:0

Video: Argentina - Ekvador 

Messiju je ovo 104. gol i 11. iz slobodnog udarca u 176. nastupu za Argentinu. Messi je njime dostigao i postavio par rekorda. Izjednačio se s Luisom Suarezom na prvom mjestu tablice najboljih strijelaca u povijesti južnoameričkih kvalifikacija za SP. Obojica su ih postigli po 29.

Izjednačio se i s Romanom Riquelmeom na prvom mjestu najboljih strijelaca iz slobodnjaka u povijesti južnoameričkih kvalifikacija za SP. Obojica su ih postigli po 4. Izjednačio se i s Jamesom Rodriguezom kao do sada jedinim koji je 4 puta postigao gol za pobjedu 1:0 u kvalifikacijama za SP. Konačno, Messijevim golom Argentini je bilo zajamčeno da će 22. utakmicom bez poraza u kvalifikacijama za SP ostvariti svoj najbolji niz u povijesti.

Kopirati
Drag cursor here to close