Trener Union Berlina o svemu

Bjelica: Da, dozvoljavam igračima da popiju pivo ili dva čak i u svlačionici

Ponekad ne razumijem zašto tako često koriste komplicirane izraze. Asimetrični lijevi bek, xG i slične stvari... Kako prosječan gledalac to da razumije?", upitao se Bjelica
Sport / Nogomet | 07. 03. 2024. u 16:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od trenutka kada je preuzeo Union Berlin je osvojio 19 bodova. Sada je na 14. mjestu s 25 bodova, osam više od ekipe koja je prva ispod crte. Svoj veliki doprinos je dao svakako trener Nenad Bjelica koji je pričao za njemački Bild.

U intervjuu za Bild Bjelica se još jednom osvrnuo na kritike zbog incidenta s Leroyom Saneom, te je naglasio da su kritike bile opravdane. Lothar Matthäus je rekao da ne zna tko je Bjelica…

"Da, Lothar je rekao da sam nitko. Sada ljudi znaju tko sam. Nažalost, zbog te neugodne situacije. Nemam problem s tim. Jako poštujem Matthäusa. Znam ga kao igrača, trenera, komentatora i TV stručnjaka. Njegova izjava me motivira da pokažem tko sam."

"Više sam stara škola nego "laptop trener". Puno sam naučio od Luisa Aragonesa dok sam igrao za Betis. Disciplina i organizacija su važni da bi sve funkcioniralo kako treba. Poštujem novu generaciju trenera i jedino što im zamjeram je previše analiziranja i kompliciranja jednostavnih stvari. Ponekad ne razumijem zašto tako često koriste komplicirane izraze. Asimetrični lijevi bek, xG i slične stvari... Kako prosječan gledalac to da razumije? Više volim da se govori jednostavnim rječnikom, da svi shvate o čemu se radi."

Bjelica je pričao i o drugom stvarima.

"Po mom mišljenju ne treba pretjerivati i opterećivati igrače s puno informacija. Video analizu radim samo na dan utakmice i maksimalno 15 minuta. Cijeli sastanak ne traje duže od pola sata. Dajem igračima neke podatke o protivniku, međutim fokus je uvijek na nama, na mom timu i mojim igračima - što mi moramo da uradimo da bismo došli do povoljnog rezultata. Uvijek volim da kažem: potrebno je više sastojaka za ukusno jelo, ali previše sastojaka nije dobro. Analizirati svaki detalj sa sto strana - to je po meni previše".

Zanimljivo, kod Bjelice nema apsolutno nikakvih restrikcija kada su u pitanju alkohol ili cigarete.

"Sve su to odrasli ljudi, znaju što je dobro za njihovo tijelo, a što nije. Kada sam bio trener u talijanskoj Speziji 20 od 25 igrača je pušilo. Mogao sam tada da kažem: "To nije dozvoljeno, zabranjujem vam!" Ali nisam. Jedino što mi se ne sviđa je kada to neko radi javno i dok nosi klupsku opremu. Kada predstavljaju klub moraju da budu pravi uzori. Što se alkohola tiče - da, dozvoljavam da popiju pivo ili dva čak i u svlačionici. I znate što je najbolje u svemu?  Otkako sam došao u Union nisam imao potrebu da bilo koga kaznim. Najgora stvar koja mi se dogodila bio je sukob sa Saneom kog se stidim".

Kopirati
Drag cursor here to close