Problemi

Bild: Bjelica je nokautiran

Riječ je o incidentu koji se u srijedu dogodio na utakmici Union Berlina i Bayerna (0:1) u 13. kolu Bundeslige.
Sport / Nogomet | 29. 01. 2024. u 17:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nenad Bjelica (52) suspendiran je na tri utakmice te je kažnjen s 25 tisuća eura zbog nesportskog ponašanja, odlučio je Njemački nogometni savez (DFB). Riječ je o incidentu koji se u srijedu dogodio na utakmici Union Berlina i Bayerna (0:1) u 13. kolu Bundeslige, u kojoj je Bjelica udario krilnog napadača minhenskog kluba Leroya Sanea i za to dobio crveni karton.

Suspenzija znači da tijekom iduće tri utakmice uopće neće biti na stadionima i u tom periodu ne smije doći u kontakt sa svojom momčadi. Bjelica i Union Berlin su prihvatili presudu i zato je ona pravomoćna, stoji na stranici DFB-a.

Problemi za Bjelicu

Bild je odmah nakon objave suspenzije objavio tekst naslova "Skandalozna presuda za skandaloznog trenera" koji potpisuju novinari Paul Gorgas i Tobias Altschäffl. U njemu su pisali kako je DFB "izrekao najblažu moguću kaznu za trenera koji je svojim nasilničkim činom narušio status svoje uzorne funkcije".

Danas je ponovo u Bildu izašao novi tekst. "Bjelica se s tribina spustio u svlačionicu nakon što je Union pobijedio Darmstadt. Usprkos tome, upitno je hoće li se uopće ikada vratiti na klupu Uniona. Union je u krizi. Svi odjeli rade u tajnosti, uobičajene medijske aktivnosti su otkazane", piše Bild danas pa dodaje:

"Priča se o budućnosti Nenada Bjelice. Ne možemo reći da neće biti smijenjen. Jedna stvar je sigurna, Bjelica je nokautiran. Klub traži zamjenu za njega, ali teško je naći nekoga tko može tek tako uskočiti. Problem je što je Bjelica izgubio svlačionicu", piše Bild, a prenosi Index.hr.

Što se dogodilo?

Podsjetimo, Bjelica je u 74. minuti pokušao odugovlačiti i nije Saneu dao loptu da izvede aut za Bayern. Sane mu je htio izbiti loptu, na što ga je Bjelica udario pa odgurnuo. Snimku situacije pogledajte OVDJE. Bjelica je dobio izravni crveni karton te je ostatak utakmice odgledao s tribina. Bayern je pobijedio 1:0, a jedini pogodak na utakmici zabio je Raphael Guerreiro u 46. minuti.

Bjelica je krajem studenog 2023. preuzeo Union Berlin, koji je u tom trenutku bio u zoni ispadanja Bundeslige iako je prošle sezone bio hit-klub koji je izborio Ligu prvaka.

Međutim, berlinski klub ove je sezone u jako lošoj formi. Bjelica, bivši trener Dinama i Osijeka, dosad je vodio sedam utakmica Uniona i u njima ostvario dvije pobjede, dva neriješena rezultata i tri poraza. Union se nalazi na 15. mjestu Bundeslige, jednom iznad zone ispadanja.

Kopirati
Drag cursor here to close