Hansi Flick

Barcelonu preuzima trener koji joj je nanio najveću sramotu ikada

Njemački stručnjak trebao bi naslijediti legendu katalonskog kluba Xavija Hernandeza, koji je službeno priopćio da će napustiti Camp Nou ubrzo.
Sport / Nogomet | 29. 01. 2024. u 08:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Barcelone Joan Laporta pronašao je zanimljivo ime za užarenu klupsku klupu, a u pitanju je njemački stručnjak Hansi Flick.

Ugledni njemački novinar s Bilda Christian Falk, koji je blizak Bayernu i njegovim sadašnjim i bivšim članovima, ekskluzivno je prenio da su ostvareni kontakti između Barcelone i Hansija Flicka.

Njemački stručnjak trebao bi naslijediti legendu katalonskog kluba Xavija Hernandeza, koji je službeno priopćio da će napustiti Camp Nou ubrzo.

Miljenik predsjednika Laporte

Novinar Christian Falk navodi da je Flick već godinama veliki miljenik predsjednika Laporte koji ga je pokušao 2021. godine dovesti u Barcelonu preko videopoziva.

Kada je Nijemac tom prilikom odbio Barcelonu, Xavi je dobio šansu kao alternativno rješenje.

Dodaje se i da je Flick glavni kandidat za klupu Barcelone te da je spreman vratiti se trenerskom poslu nakon nešto duže pauze, a predsjednik Laporta čini sve kako bi doveo svoju najveću želju.

Nanio najveću sramotu Barceloni

Flick je čovjek koji je Barceloni nanio najveću sramotu posljednjih desetljeća. S Bayernom je u kolovozu 2020. godine demolirao Barcelonu rezultatom 8:2 u četvrtfinalu Lige prvaka i nakon toga osvojio najprestižniju europsku titulu.

To je prvi put da je neko postigao osam golova Barceloni još od 1946. godine kada su rezultatom 8:0 poraženi od Seville.

Flick u svojoj trenerskoj karijeri nema mnogo iskustva na različitim pozicijama jer je vodio samo Bayern i reprezentaciju Njemačke.

S Bavarcima je osvojio dvije Bundeslige, Kup, Superkup, Ligu prvaka, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

 

Kopirati
Drag cursor here to close