"Mir u kući"

BiH očekivano lako u debiju Save Miloševića

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je kvalifikacije za Euro 2024 pobjedom nad Lihtenštajnom u Vaduzu sa 2:0.
Sport / Nogomet | 13. 10. 2023. u 22:48 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina iste kvafilikacije nastavila je sa već trećim izbornikom. Nakon Faruka Hadžibegića i Mehe Kodro momčad je preuzeo Savo Milošević koji više nema rezultatskih imperativa u ovim kvalifikacijama, jer je plasman kroz njih skoro nemoguć, pa je dobio zadatak pripremiti momčad za dodatne kvalifikacije.

Nekadašnji legendarni napadač imao je sreću da je krenuo protiv autsajdera Lihtenštajna kojeg je BiH očekivano lako svladala sa 2:0.

Milošević je imao problema u debiju, Anel Ahmedhodžić je odlučio odbiti poziv, a zbog ozljeda su otpali Rade Krunić, Adnan Kovačević i Benjamin Tahirović.

Ipak, protiv slabašnog Lihtenštajna to nije bio problem. Već na poluvremenu BiH je vodila s 2:0, iako je postigla tri gola. No, gol Miroslavu Stevanoviću poništen je zbog zaleđa, a isti igrač je ipak donio 2:0 gostima pred kraj poluvremena.

Vodeći gol postigao je Amar Rahmanović već u 13. minuti. U drugom dijelu BiH je imala nekoliko velikih prilika, jednu je propustio i napadač Zrinjskog Nemanja Bilbija, ali ostalo je 2:0.

BiH će u ponedjeljak u Zenici dočekati Portugal koji je pobijedio Slovačku i osigurao plasman na Euro.

Inače, utakmica je imala skoro petominutni prekid jer su navijači BiH, koji su bili u velikoj većini, velikom bakljadom natjerali glavnog suca da prekine utakmicu.

Kopirati
Drag cursor here to close