Treći koji debitira

Milošević: Moramo naći defenzivni balans

"Ožujak je najbitniji, koji su protivnici najbitniji, to ne znamo, ali moramo dati maksimum, probati da budemo najbolji što možemo do ožujka", rekao je Milošević.
Sport / Nogomet | 13. 10. 2023. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savo Milošević je drugi izbornik koji u ciklusu kvalifikacija za Europsko prvenstvo debitira na klupi reprezentacije protiv
Liechtensteina. Prije njega je to bio Meho Kodro prije samo mjesec dana. U tom susretu je BiH slavila 2:1. Taj duel je u tom trenutku imao kakvu takvu težinu za razliku od ovog večeras koji pa skoro nema nikakvu.

Pobjeda tek može popraviti poprilično narušenu krvnu sliku reprezentacije posljednjih mjeseci. Reprezentativci su odradili trening, prije kojeg se novinarima obratio Milošević.

"Apsolutno sam zadovoljan reakcijom igrača, ovi momci su fenomenalni, profesionalni, nije bilo dileme što se tiče odnosa prema reprezentaciji jer prihvaćaju apsolutno sve. Vrlo mali period smo imali da im objasnimo neke stvari, trudili smo da što manji broj novih stvari donesemo te da to bude u što manjim crtama, u principu neke stvari s kojim su se oni ranije suočavali. Ništa novo, samo drugačije prepakirano. Ništa nismo donijeli novo što bi njima bilo strano.

To je sport, mora da se gleda kao na jedan novi početak. S obzirom na dosadašnje rezultate moramo da se borimo, sutra počinje novi ciklus, ja sam tu i cijeli stručni stožer, sigurno je opterećujuća stvar za momke, ali nemam strah jer momci žele da poprave utisak što nam je najbitnije. Moramo dati maksimum i shvatiti ovu utakmicu ozbiljno. Ožujak je najbitniji, koji su protivnici najbitniji, to ne znamo, ali moramo dati maksimum, probati da budemo najbolji što možemo do ožujka", rekao je Milošević

Milošević je kroz nekoliko treninga uspio detektirati problem koji muči ovu reprezentaciju.

"Kako vidim u ova tri-četiri dana koliko smo s ekipom, ova ekipa ima više problem defenzivnog karaktera, nije samo suština tko će da daje golove jer je ofenzivni kvalitet ove ekipe ekstreman s obzirom na to da imamo vezne igrače i bekove koji su jaki. Moramo naći defenzivni balans jer je ekipa izuzetno ofenzivna", dodao je Milošević.

Kopirati
Drag cursor here to close