Ozljede, nedolasci...

Milošević na početku ima puno problema

"Svi dolaze osim Anela Ahmedhodžića, odmah ću da vas zamolim prije nego što počnem posao, da tu temu ostavimo za sljedeće okupljanje", naglasio je Milošević.
Sport / Nogomet | 09. 10. 2023. u 21:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savo Milošević je vrlo brzo shvatio kako izgleda jedan radni dan na klupi reprezentacije BiH. I prije prvog treninga se suočio s određenim problemima oko reprezentacije BiH.

Anel Ahmedhodžić iz nekog svog razloga opet nije došao na okupljanje reprezentacije. Rade Krunić je ozlijeđen, Dennis Hadžikadunić pod velikim upitnikom, Adnan Kovačević također, tako da je Milošević morao poslati dodatni poziv.

On je otišao na adresu Renata Gojkovića, defenzivcu ruskog Orenburga koji ima deset nastupa za juniorsku reprezentaciju i dva za mladu (U21). U prvenstvu Rusije je kompletirao 11 nastupa ove sezone. Da stvar bude gora po reprezentaciju BiH, Benjamin Tahirović.

"Svi dolaze osim Anela Ahmedhodžića, odmah ću da vas zamolim prije nego što počnem posao, da tu temu ostavimo za sljedeće okupljanje. Ja sam u kontaktu s njim, bio sam u korektnim razgovorima s njim i vjerujem da ćemo to riješiti. Ne bih zalazio u priče kako i što, ja nisam insistirao da on dolazi, a da nije potpuno u glavi tu jer i nećemo takve momke koji nisu sto posto u glavi za ono što trebaju biti tako da bih vas zamolio da se ne bavimo s momcima koji nisu tu već s onima koji jesu", rekao je Milošević te dodao:

"Hadžikadunić će doći sigurno, biće spreman za igru, a Rade Krunić neće. Nema šanse da bude spreman za igru, a također imamo problem s Adnanom Kovačevićem.

Uputili smo poziv Renatu Gojkoviću iz Orenburga jer imamo problem sa stoperima. To smo uradili jutros kada smo saznali za povredu nogometaša Rakówa. Vjerojatno će Kovačević stići u toku dana, nije stigao u Poljskoj odraditi magnetnu rezonancu, ne znamo pravo stanje, ali pretpostavka je da će teško biti spreman za ovu utakmicu".

Poručio je selektor Zmajeva da su sljedeće utakmice jako bitne za našu nogometnu reprezentaciju koja je skoro pa sigurno ostala bez direktnog plasmana na smotru najboljih europskih selekcija.

"Ja mislim da za reprezentaciju svaku utakmicu moraju da igraju najspremniji, ali u skladu s taktikom koju trener ima, no oni koji su najbolji i najspremniji treba da igraju. Kalkulacije ne bi trebale biti dozvoljene.

Ja sam rekao prije nekoliko dana da ne priznajem prijateljske utakmice kada je u pitanju nacionalni tim. Ove utakmice jesu nama bitne, ne samo priprema za baraž već i zbog koeficijenta BiH i samopouzdanja.

Mnogo su bitne. Ja ovo pričam i pravim kontraefekt samom sebi, ali nisam neko tko će se skrivati iza tih stvari i pokušati sklanjati pritisak. On mora postojati jer je to nacionalni tim, tu nema prijateljskih utakmica niti opravdanja. Tu moraju da igraju najbolji odnosno najspremniji u datom momentu i to je to", dodao je Milošević i za kraj poručio da je bolje da se na početku igra s Lihtenštajnom nego s ozbiljnijom selekcijom.

"Slažem se da je bolja situacija da igramo s Lihtenštajnom nego s nekom ozbiljnom reprezentacijom na početku", dodao je Milošević.

Kopirati
Drag cursor here to close