Nepotrebna drama u Münchenu

Bayern s 4:3 pobijedio United, Arsenal uvjerljiv protiv PSV-a

U derbiju večeri prvog kola nove sezone nogometne Lige prvaka, u ogledu skupine A, Bayern je na svojoj Allianz Areni pobijedio Manchester United 4-3. Arsenal je s 4-0 svladao PSV.
Sport / Nogomet | 20. 09. 2023. u 23:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bila je to stota domaća pobjeda Bayerna u Ligi prvaka i 14. uzastopna domaća u grupnoj fazi Lige prvaka.

Ogroman korak prema tri boda Bayern je napravio unutar samo pet minuta prvog dijela kada je postigao dva pogotka. U 28. minuti prvo je Leroy Sane zabio pogodak uz veliku pomoć i lošu intervenciju gostujućeg golmana Onane, dok je u 32.

Gnabry povećao na 2-0 nakon što je veliki dio posla obavio Musiala, koji je probio suparničku obranu.

Manchester United se vratio na startu drugog dijela, u 49. je smanjio Hojlund, veliko ovoljetno pojačanje "Crvenih vragova", no već u 53. minuti je bilo 3-1. Harry Kane je bio precizan s bijele točke za 3-1 Bavaraca.

Do kraja je Bayern imao brojne prilike, a epilog svega su bila čak tri pogotka u samoj završnici. Za domaćina je strijelac bio Tel, a dva gola za goste je dao Casemiro.

Drugi je postigao u 95. minuti. no gosti s Otoka nisu imali više vremena doći do boda, kojeg igrom definitivno nisu ni zaslužili.

Najzanimljiviji trenuci OVDJE

Ranije su u ovoj skupini Galatasaray i Kopenhagen odigrali 2-2.

FC Kopenhagen je vodio 2-0 protiv Galatasarayja sve do 86. minute. Mohamed Elyounoussi je u 35. minuti pogodio za 1-0 vodstvo danskog kluba, da bi u 58. minuti Diogo Goncalves pogodio za 2-0..

No, iskoristio je domaći sastav igrača više te je u završnici dao dva pogotka za remi 2-2.

Prvo je Boey u 86. smanjio, dok je samo dvije minute kasnije Tete sjajno potegnuo iz poluvoleja s vrha šesnaesterca i pogodio za konačnih 2-2. GOLOVI

     
       Standings provided by Sofascore     

U skupini B Arsenal je lakoćom došao do domaćih bodova protiv PSV-a. Pobijedio je sastav iz Londona 4-0, a sve je bilo gotovo nakon 45 minuta.

Tada je već bilo 3-0 za Arsenal nakon pogodaka Sake u 8., Trossarda u 20. te Gabriel Jesusa u 38. minuti. U nastavku je mrežu PSV-a još pogodio Odegaard.

GOLOVI

U istoj skupini B Sevilla je na domaćem terenu remizirala protiv Lensa 1-1. Sevilla je povela već u devetoj minuti.

Nakon kornera kojeg je izveo Ivan Rakitić sjajno je reagirao Lucas Ocampos, Argentinac je okrenut leđima naciljao suparničku mrežu.

Lens je do kraja prvog dijela izjednačio, u 24. minuti Fulgini je raspalio iz slobodnog udarca i pogodio za 1-1. U nastavku se rezultat nije mijenjao.

GOLOVI

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close