Liga prvaka

Preokret Cityja protiv Zvezde, PSG-u derbi kola, remi Milana i Newcastlea

Branitelj naslova europskog prvaka Manchester City pobijedio je na startu Lige prvaka Crvenu zvezdu s 3:1, i to nakon što su gosti poveli potkraj prvog poluvremena. PSG je u derbiju kola s 2:0 nadvisio Borussiju Dortmund.
Sport / Nogomet | 19. 09. 2023. u 23:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Startala je nova sezona nogometne Lige prvaka i to remijem bez pogodaka Milana i Newcastlea, dok je Leipzig u gostima svladao švicarski Young Boys 3:1.

Unatoč dominaciji, pogotovo u prvom poluvremenu, Milan je pred svojim navijačima ostao bez pobjede protiv Newcastlea. Englezi su odbili sve napade i osvojili bod u iznimno teškoj skupini F.

PSG je u istoj skupini s 2:0 nadvisio Borussiju Dortmund.

Nakon prvog dijela bez golova, PSG je poveo u 49. minuti golom Kylian Mbappea iz jedanaesterca, da bi Achraf Hakimi u 58. minuti zabio za 2-0 svom bivšem klubu.

Najzanimljivije iz ovog susreta OVDJE

     
       Standings provided by Sofascore     

U skupini G Leipzig je osvojio startna tri boda pobjedom u Švicarskoj kod Young Boysa od 3:1.

U skupini G Leipzig je osvojio startna tri boda pobjedom u Švicarskoj kod Young Boysa od 3:1.

Uslijedio je korner i pogodak Simakana za 1-0 već u trećoj minuti. Imao je Leipzig potom nove prilike za povećanje vodstva, ali nakon što su sve ostale neiskorištene domaćin je izjednačio vrlo lijepim udarcem Elije u 33. minuti.

U nastavku je opet uslijedila dominacija gostiju koja se isplatila u 73. minuti. S preko 20 metara vrlo precizno je pucao Schlager i pogodio za 2-1 Leipziga. Sve je zaključeno golom Slovenca Šeška u 92. minuti.

     
       Standings provided by Sofascore     

Manchester City je istim rezultatom nakon preokreta svladao Crvenu Zvezdu.

"Građani" su u prvom poluvremenu imali 71 posto posjeda lopte, a prema vratima Izraelca Omrija Glazera uputili su čak 22 udarca. Gosti samo jedan i to je bio pogodak za vodstvo gostiju.

Osman Bukari je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela nakon sjajne asistencije Mirka Ivanića izašao sam ispred Edersona i lijepo poentirao. VAR je provjerio potencijalno zaleđe, ali očito ga nije bilo.

City je u nastavku nastavio sa svojom dominacijom okrenuvši rezultat s tri gola. Domaćinu je trebalo tek nešto više od minute za izjednačenje, a pogodak je postigao Julian Alvarez.

U 60. minuti City je okrenuo rezultat nakon velike pogreške do tada najboljeg gostujućeg pojedinca, vratara Glazera. Alvarez je ubacio, a Glazer promašio loptu koja je završila u mreži.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika europski prvak je riješio u 73. minuti lijepim golom Rodrija.

Najzanimljiviji trenuci OVDJE

Momčad Pepa Guardiole na koncu je utakmicu završila sa čak 37 udaraca od kojih je 16 išlo u okvir, te 70 posto posjeda lopte.

Kopirati
Drag cursor here to close