Liga prvaka

Bayern i PSG bez problema prošli u četvrtfinale

Nakon minimalnog poraza u Rimu (0:1) Bayern je u uzvratu na Allianz Areni bio uvjerljiv protiv Lazija te je slavio s 3:0 i prošao u četvrtfinale. PSG je na gostovanju kod Real Sociedada slavio s 2:1 te potvrdio prolaz nakon 2:0 u Parizu.
Sport / Nogomet | 05. 03. 2024. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utakmicama odigranim u Münchenu i San Sebastianu istaknuli su se vrsni strijelci Kane i Mbappe sa po dva pogotka za svoje momčadi.

Bayern je dominirao nad Lazijom cijelu utakmicu, no Bavarci su probili Biancoceleste tek u 38. minuti kada je Harry Kane zabio svoj prvi od dva pogotka na utakmici.

Bayern je nastavio s pritiskom, a gol za 2-0 stigao je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je Thomas Müller glavom skrenuo u mrežu snažan udarac De Ligta.

Svoj drugi pogodak Kane je postigao u 66. minuti igre nakon udarca Sanea kojeg je obranio gostujući vratar, ali je loptu odbio u noge Englezu. 

Sažetak utakmice POGLEDATI OVDJE

PSG je s ukupnih 4-1 izbacio Real Sociedad. Oba pogotka u uzvratu odigranom na San Sebastianu zabio je Kylian Mbappe, a oba su bila majstorska.

Prvi je pao u 15. minuti nakon što se oslobodio čuvara i neobranjivo pogodio u suprotni kut, a drugi u 56. nakon što je fingirao da će pucati u suprotni Remirov kut, a onda je pucao u bliži.

Real Sociedad je u 89. minuti stigao do počasnog pogotka. Nakon serije promašaja, Baski su zabili preko Mikela Merina. 

Video: UEFA CHAMPIONS LEAGUE (1/8 finala, drugi meč): Real Sociedad - PSG 1:2 / 05.03.2024

U srijedu su na rasporedu utakmice Real Madrid - Leipzig (prvi susret 1:0), a sastaju se još Manchester City i Kopenhagen (3:1).

Preostali uzvrati osmine finala na rasporedu su sljedeći tjedan. 

Kopirati
Drag cursor here to close