Europska liga

Bayer želi ostati nepobjediv i protiv Rome, Marseille dočekuje Atalantu

Večeras su na rasporedu prvi susreti polufinala Europske lige i Konferencijske lige. U Europskoj ligi za finale se od 21 sat bore Marseille i Atalanta te Roma i Bayer Leverkusen.
Sport / Nogomet | 02. 05. 2024. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Bayer Levrkusen ove sezone ne zna za poraz

Dok se parovi u Europskoj ligi doimaju zvučnijima, u Konferencijskoj ligi na rasporedu su dvoboji Fiorentine i Club Bruggea te Aston Ville i Olympiakosa, te se također očekuju atraktivne utakmice.

Što se tiče susreta Apotekara protiv Vučice, Bayer je već osvojio naslov u Bundesligi, a u dvoboj protiv Rimljana ulazi sa željom za osvetom jer su ove momčadi i prošle sezone igrali u polufinalu Europske lige.

Roma je tada, s Joseom Mourinhom na klupi, prošla u finale s ukupnih 1:0, a Rimljani su u borbi za naslov poraženi nakon jedanaesteraca od Seville.

Apotekari su ove sezone u četvrtfinalu izbacili West Ham, dok je Roma u talijanskom dvoboju bila bolja od Milana. 

"Bundesligu smo riješili, ali još nije sve gotovo. Imamo veliki motiv i u Europskoj ligi. Prošle godine igrali smo protiv Rome i oni su prošli u finale, povijest se ponavlja. Bit će zanimljivo", poručio je trener novog prvaka Njemačke Bayera Xabi Alonso.

"Bayer Leverkusen je ove sezone visoko postavio letvicu. Nikad se nisam susreo s Xabijem Alonsom kao trener, on radi fantastičan posao. Igrali smo jedan protiv drugoga i uvijek je tu bilo uzajamno poštovanje. Bit ćemo spremni. Činjenica da oni još nisu pobijeđeni ne znači da su nepobjedivi", rekao je trener Rimljana Daniele De Rossi.

Marseille dugo čeka na uspjeh vrijedan spomena

U drugom polufinalu Marseille dočekuje Atalantu. Francuska momčad u četvrtfinalu je izbacila Benficu nakon jedanaestearaca, a Atalanta je nadigrala Liverpool.

"Ova sezona je doista izvanredna za nas. Utakmici pristupamo s hrabrošću i samopouzdanjem, ali i respektom prema protivniku. Europska liga nam je prioritet. Gledao sam Marseille, a njihov trener Jean-Louis Gasset je unatoč kompliciranoj sezoni uspio momčad dovesti u polufinale. Napravio je sjajan posao", rekao je trener Atalante Gian Piero Gasperini.

"Imam osjećaj da cijeli grad, a ne samo klub, igra polufinale Europske lige. Istina je da smo upisali pet poraza u nizu, uključujući one protiv Villarreala i Benfice u Europskoj ligi, ali jedino što se računa je prolazak dalje", poručio je trener Marseillea Gasset, prenosi Hrt.hr. 

Konferencijska liga - mogao je to biti i Zrinjski

U Konferencijskoj ligi za finale se bore Fiorentina i Club Brugge te Aston Villa i Olympiakos. Podsjećamo da je Aston Villa bila protivnik mostarskog Zrinjskog u skupini Konferencijske lige, a rezultat u Mostaru bio je 1-1, dok je Villa u Birminhamu slavila s 1-0, pogotkom u zadnjim sekundama sudačke nadoknade.

Fiorentina je u četvrtfinalu bila bolja od Viktorije Plzen slavivši u uzvratu nakon produžetaka, a Club Brugge je izbacio PAOK.

Aston Villa je pak plasman među četiri najbolje momčadi u Konferencijskoj ligi osigurala izbacivši Lille nakon jedanaesteraca, a udarci s bijele točke odlučili su i susret Olympiakosa i Fenerbahčea u kojima je bolja bila grčka momčad.

Uzvratni susreti igrat će se 8. svibnja (Club Brugge - Fiorentina) i 9. svibnja (Olympiakos - Aston Villa), a finale Konferencijske lige na rasporedu je 29. svibnja na AEK Areni u Ateni.

 

Kopirati
Drag cursor here to close