Bašić pred revanš

Bašić: Nadam se da smo neke pouke izvukli iz prve utakmice

"Isto tako se nadam da smo iz prve utakmice izvukli pouke, da nam je dobro koristila za analizu i da ćemo neke stvari uraditi na drugačiji način", kaže Bašić.
Sport / Nogomet | 03. 08. 2023. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željezničar prvo pretkolo Konferencijske lige prošao nakon što je na svom terenu remizirao protiv Dinama iz Minska. Sada su plavi s Grbavice u istoj situaciji. Opet su u prvoj utakmici kao domaćini remizirali 2:2. Međutim, sada je Neftchi domaćin, igrat će pred svojim navijačima i sigurno će igračima Željezničara biti znatno teže.

"Imali smo problema u prvoj utakmici sa 6-7 igrača koji su bili ozlijeđeni, a isto tako i s izmjenama. Uspjeli smo u ovih 4-5 dana da malo rekuperiramo ekipu i vratimo te ozlijeđene igrače u kadar. Neftchi ima sjajnu ekipu koja je, ja bih rekao, u stvaranju. I po svemu, ono što su pokazali, ono što njihov klub jeste, favoriti su za ovu utakmicu. Znamo da će stadion biti pun, da Neftchi ima jako dobre navijače, ali isto tako očekujemo i naše navijače koji će biti naš 12. igrač i na ovoj utakmici” istakao je Bašić i dodao:

“Znamo da će sutra cijela Bosna i Hercegovina navijati za Želju i želimo tim ljudima pokazati da Željo može. Isto tako se nadam da smo iz prve utakmice izvukli pouke, da nam je dobro koristila za analizu i da ćemo neke stvari uraditi na drugačiji način. Neftchi se pojačava svaki dan, ali napravili smo individualne analize za sve igrače koji su došli u ovaj klub, tako da imamo dosta informacija kako bi se što bolje pripremili za protivnika”, kaže Bašić. 

Kopirati
Drag cursor here to close