Pred večerašnji susret protiv Neftchija

Bašić: Moramo biti hrabri

"Trener je veliko ime, voli da igra nogomet, spreman je promijeniti tri-četiri formacije u toku utakmice, ali je imao malo vremena. Sada mu je ekipa jako kompaktna, bili su dosta široki u prvenstvu i neorganizirani dok on nije došao", tvrdi Bašić.
Sport / Nogomet | 27. 07. 2023. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Željezničara večeras igraju prvu utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige protivnik je Neftchi iz Azerbejdžana kojeg s klupe vodi nekada sjajni rumunjski nogometaš Adrian Mutu. Prije prve utakmice, trener Željezničara Nermin Bašić se obratio medijima. Prvo je govorio o samom protivniku.

"Ne treba puno trošiti riječi o našem protivniku, trofejna ekipa iz Azerbejdžana. U posljednje vrijeme su imali dosta turbulencija u klubu što ne treba da nas zavara. Jedna organizirana ekipa koja je tehnički perfektna, igraju dobro pod pritiskom, imaju puno reprezentativca, a hendikep im je što su izgubili napadača. Nisam boljeg igrača skautirao od njega. Trener je veliko ime, voli da igra nogomet, spreman je promijeniti tri-četiri formacije u toku utakmice, ali je imao malo vremena. Sada mu je ekipa jako kompaktna, bili su dosta široki u prvenstvu i neorganizirani dok on nije došao, ali se to sada promijenilo", naglasio je Bašić.

Kada je u pitanju večerašnji susret, Željezničar ima problema oko sastava:

"Prva osnova je da budeš hrabar. Zaista ne znam kako će biti večeras. Ako vas protivnik napada 40 minuta i vi date gol iz kontre onda morate nešto poduzeti. Nije meni ideja da se na 1:0 zatvaram nikada, ali sam želio da lijepo igram. Vidio sam da to lijepo ne mogu ljudi prepoznati, onda sam se prebacio i igram na rezultat. U ovom momentu je Želji bitna pobjeda i pozitivan rezultat. Imamo problema s igračkim kadrom, sigurno će otpasti veoma bitan igrač, Semir Štilić, Edin Cocalić, Hamza Gasal i Edin Rustemović su povrijeđeni Irfan Jašarević pod upitnikom" dodao je Bašić.

Utakmica između Željezničara i Neftchija igra se večeras na Grbavici s početkom u 21. sat.

Kopirati
Drag cursor here to close