Champions League

VIDEO | Barcelona svladala PSG u Parizu

Liga prvaka i u srijedu je pružila dvije zanimljive i kvalitetne utakmice. Favorizirani PSG na svom je terenu poražen 2-3 od Barcelone u prvoj četvrtfinalnoj utakmici...
Sport / Nogomet | 10. 04. 2024. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Barcelone pobijedili su PSG s 3:2 na Parku prinčeva u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Uzvrat je 16. travnja.

Barcelona je povela golom Raphinhe u 37. minuti, ali je početkom drugog dijela uslijedio preokret. Ousmane Dembele i Vitinha su zabijali za 2-1 u 48. i 51. minuti.

Imala je i Barcelona odgovor na to pa je Raphinha u 62. pogodio za 2-2, dok je konačnih 3-2 za Barcelonu postavio Andreas Christensen.

U prvom poluvremenu bolje je igrala Barcelona, a sasvim zasluženo Katalonci su poveli u 37. minuti. Loše je na ubačenu loptu reagirao Donnarumma, a sve je iskoristio vrlo raspoloženi Brazilac Raphinha koji je pogodio prazna vrata za 1-0 Barcelone.

Cijela priča u Parizu okrenula se u nekoliko minuta drugog poluvremena. Prvo je Dembele u 48. minuti izjednačio na 1-1, nakon što je strelovito pogodio pod gredu, u bliži kut. 

Samo dvije minute kasnije PSG je poveo 2-1. Točna i lijepa akcija okrunjena je pogotkom Vitinhe za 2-1.

U nastavku susreta se igra potpuno rasplamsala, a razlika u odnosu na prvih 45 minuta je bila ta što su se šanse počele i realizirati. Barcelona je izjednačila na 2-2 u 62. minuti.

Tek što je ušao u igru Pedri je asistirao Raphinhi, a ovaj je lijepo po drugi put na ogledu svladao domaćeg vratara i vratio Barcelonu u igru.

Uslijedile su potom dvije odlične šanse Parižana, ali prvo je Araujo u 71. minuti spriječio da se Barcola upiše u strijelce, dok je u 74. Dembele pogodio okvir vrata.

Kazna je uslijedila na drugoj strani u 77. minuti. Gundogan je ubacio iz kornera, a Chirstensen se naklonio i glavom pogodio za vodstvo gostiju i konačnih 3-2. 

Video: UEFA CHAMPIONS LEAGUE (1/4 finala, prvi meč): PSG - Barcelona 2:3

Uzvratna se utakmica u Barceloni igra 16. travnja.

U drugoj utakmici večeri Atletico Madrid slavio je na svom travnjaku protiv Borussije Dortmund 2-1.

U utorak su Real Madrid i Manchester City na stadionu Bernabeu odigrali 3-3, a remi su također upisali Arsenal i Bayern, odigravši 2-2 na Emiratesu.

Kopirati
Drag cursor here to close