Španjolski Superkup

Barcelona svladala Osasunu i zakazala novi El Clasico u finalu

U finalu 40. izdanja španjolskog nogometnog Superkupa igrat će branitelj naslova Barcelona i njihov najveći rival Real Madrid.
Sport / Nogomet | 11. 01. 2024. u 22:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barcelona je u polufinalnom ogledu igranom na KSU stadionu u Riyadu porazila Osasunu sa 2-0, dok je Real Madrid još u srijedu nakon produžetaka pobijedio Atletico Madrid sa 5-3.

Za razliku od madridskih klubova, koji su u polufinalu gotovo čitav susret igrali ''na nož'', Barca i Osasuna nisu gledateljima ponudili vrhunski nogometni ugođaj. Na trenutke se klubovi gotovo nisu razlikovali, osim po boji dresova, jer su se uglavnom nizali jalovi pokušaji, dosta pogrešaka i nepreciznosti.

Ipak, nako jedne brze akcije, koju je kasnije provjeravao VAR zbog mogućeg prekršaja u napadu, Barca je stigla do vodstva u 59. minuti golom poljskog napadača Roberta Lewandowskog.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Lamine Yamal u trećoj minuti sudačke nadoknade, nakon sjajnog prodora Joaoa Felixa.

Sažetak utakmice OVDJE

Inače, Realovim ulaskom u finale, Luka Modrić je došao u priliku osvojiti već 24. trofej u dresu "Kraljevskog kluba". Rekorderi su Marcelo i Karim Benzema, koji su ih osvojili po 25 naslova.

Finale je 14. siječnja, Barca lovi 15., a Real 13. Superkup.

Kopirati
Drag cursor here to close