Superkup Španjolske

U golijadi prepunoj preokreta Real svladao Atletico i prošao u finale

Real Madrid izbacio je gradskog rivala nakon produžetaka s 5-3 u sjajnoj utakmici u kojoj je Atletico Madrid poveo, pa kasnije i preokrenuo vodstvo Real Madrida.
Sport / Nogomet | 10. 01. 2024. u 22:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Real Madrida izborili su finale španjolskog Superkupa, a koji se igra u glavnom gradu Saudijske Arabije, Rijadu.

Igrači Kraljevskog kluba su u polufinalu, nakon sjajne utakmice pune preokreta, izbacili Atletico Madrid s 5-3 nakon produžetaka.

Atletico je poveo već u 6. minuti kada je Mari Hermoso iskoristio ubačaj Antoinea Griezmanna iz kornera i matirao Kepu Arrizabalagu.

Luka Modrić, koji je igrao od prve minute za Real Madrid, asistirao je u 20. minuti Antoniju Rudigeru za poravnanje.

Madridski bijeli su na sličan način zabili Rojiblancosima i devet minuta kasnije. Ferland Mendy spretno je iskoristio centaršut Danija Carvajala i pogodio za preokret Kraljeva

No, u 37. minuti utakmice Grizemann sjajnim driblingom oslobađa Modrića i pogađa za poravnanje. To je bio Griezmannov 174. gol za Atletico Madrid čime je postao najbolji strijelac u povijesti kluba. 

Luka Modrić igru je napustio u 67. minuti, ušao je Toni Kroos, a Atletico je stigao do preokreta nakon autogola Rudigera. Kepa nije uspio izbiti loptu ispred Alvara Morate, pri čemu mu je smetao i Ruediger.

U 85. minuti Vinicus Junior probio je lijevu stranu i pucao, Jan Oblak nije baš najbolje odbio loptu koja je došla do Judea Bellinghama. Englez puca u blok, pa u drugi blok, no treći odbijanac stigao je do Carvajala koji nakon asista Mendyju sada zakucava loptu u mrežu za 3-3.

Video: Supercopa de España (polufinale): Real Madrid - Atletico Madrid 5:3 / 10.01.2024.

Real Madrid u produžecima je nastavio s dominacijom iz drugog dijela utakmice, ali se igralo bez velikih prilika. No, u 116. minuti, Real Madrid uspio je zabiti na sličan način na koji je primio treći pogodak. Carvajal je ubacio, Joselu je bio pred Janom Oblakom, ali se na koncu lopta od Stefana Savića odbila u mrežu Atletica.

U sudačkoj nadoknadi, Oblak je otišao u napad, ne bi li pomogao svojim igračima da stignu do izjednačenja, a to je iskoristio Real koji je u kontru gurnuo Brahima Diaza, a španjolski ofenzivac pretrčao je Oblaka i zabio u praznu mrežu za konačnih Real Madrid - Atletico Madrid 5-3.

U srijedu se u drugom polufinalu susreću Barcelona i Osasuna.

Kopirati
Drag cursor here to close