Nesalomljivi Luka

Španjolski Superkup: Modrić krenuo po 24. trofej s Realom

Luka Modrić (38) poletio je u ponedjeljak sa suigračima iz Real Madrida u Saudijsku Arabiju kako bi zaigrao na španjolskom Superkupu nadajući se osvajanju 24. trofeja s "Kraljevskim klubom".
Sport / Nogomet | 08. 01. 2024. u 23:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kapetani momčadi Nacho Fernandez i Modrić imaju po 23 trofeja osvojena s Real Madridom pa ih samo dva dijele od rekordera, bivših klupskih igrača Marcela Vieire i Karima Benzeme, koji su ih osvojili po 25.

Real će u Rijadu u srijedu igrati u polufinalu s Atletico Madridom.

U drugom polufinalnom susretu u Saudijskoj Arabiji snage će u četvrtak odmjeriti Osasuna, hrvatskog napadača Ante Budimira (32), i Barcelona.

Španjolski Superkup je prošle sezone osvojila Barcelona pobjedom od 3-1 nad Real Madridom.

Modrić, koji igra za Real Madrid od ljeta 2012., osvojio je četiri španjolska Superkupa.

Ovo natjecanje, u kojem igraju tri najbolje plasirane momčadi španjolskog prvenstva iz prošle sezone i finalist kupa Osasuna, održava se u Saudijskoj Arabiji jer je bivši predsjednik španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales potpisao 2019. ugovor prema kojem će se ono igrati do 2025. u toj naftom bogatoj zemlji vrijedan 240 milijuna eura.

Ugovor je obnovljen u ljeto 2021. pa će se španjolski Superkup igrati ondje do 2029.

Bez ambicija nije ni hrvatski reprezentativac Ante Budimir, koji ove sezone redovito pogađa za Osasunu.

"Imamo priliku osvojiti trofej, Superkup, iako znamo da će biti teško, suparnici su nam velikani Real, Barcelona i Atletico. Nismo favoriti sigurno, ali zašto ne bismo vjerovali da možemo pobijediti, ipak je to nogomet, znate da je sve moguće. Bio bi to doista vrhunac ove priče, da, nedostaje mi još trofej", kazao je najbolji strijelac kluba iz Pamplone.

Kopirati
Drag cursor here to close