Ogorčeni igrači

Čin saudijske publike šokirao je nogometnu javnost. Izviždali su minutu šutnje za Beckenbauera

Naime, minuta šutnje čuvenom Franzu Beckenbaueru popraćena je brojnim zvižducima i povicima s tribina. Legenda svjetskog i njemačkog nogometa preminula je 7. siječnja u 78. godini života.
Sport / Nogomet | 11. 01. 2024. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Real Madrid pobijedio je Atletico Madrid u polufinalu španjolskog superkupa. Utakmica se igrala u Saudijskoj Arabiji na stadionu Al Nassra, a ovaj susret ostat će zapamćen po velikoj sramoti koja se dogodila prije samog početka.

Naime, minuta šutnje čuvenom Franzu Beckenbaueru popraćena je brojnim zvižducima i povicima s tribina. Legenda svjetskog i njemačkog nogometa preminula je 7. siječnja u 78. godini života. Smrt slavnog braniča rastužila je nogometni svijet kojem klubovi minutama šutnje odaju počast.

Šokirali nogometnu javnost

Ipak, ovakav uistinu ponižavajuć i gnjusan čin saudijske publike šokirao je nogometnu javnost, pa i sve na terenu koji su mirno stajali i odavali počast legendi Bayerna. Ogorčeni izrazi lica igrača i trenera sve su govorili.

A da još nisu spremni na ulazak u međunarodni nogometni svijet Saudijci su pokazali i odnosom prema Toniju Kroosu. U trenutku kad je u 67. minuti Luka Modrić krenuo prema klupi, a njemački veznjak krenuo ulaziti na teren, stadion su ispunili zvižduci i povici mržnje.

I svaki put poslije kad je Nijemac primio loptu žestoko je izviždan s tribina, prenose Sportske novosti.

Kroos kritizirao sudijskog trgovanje na nogometnom tržištu

Razlog tomu je Kroosovo kritiziranje saudijskog načina trgovanja na nogometnom tržištu. On je transfer mladog Gabrija Veige u saudijski Al-Ahli ocijenio sramotnim i tako javno osudio saudijske klubove koji golemim novčanim iznosima privlače igrače i kupuju svoj ulazak u nogometni svijet.

U svakom slučaju, navijači s Bliskog istoka pokazali su da su itekako nedorasli i nezreli, a ovakvim potezima ruše ionako već narušenu reputaciju među nogometnom javnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close