Primera División

Barcelona rutinski svladala Cadiz, Griezmann donio tri boda Atleticu

Barcelona je svladala Cadiz rutinski na domaćem terenu 2:0, ali daleko od toga da su gosti bili inferiorni naspram katalonskog giganta. Dapače, Xavi i društvo mogu biti itekako zadovoljni što su uzteli bodove u ovome susretu.
Sport / Nogomet | 19. 02. 2023. u 23:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cadiz je prvi zatresao mrežu na Campu Nou. Bilo je to u 19. minuti kada je Roger Marti zabio, ali mu je gol potom poništen zbog zaleđa. Taj gol kao da je probudio Katalonce.

Samo nekoliko trenutaka kasnije sjajnu solo akciju je iamo Ferran Torres, ali je lopta otišla pokraj gola, no do odmora su igrači Barce naplatili svoj trud. Prvo je to u 43. minuti napravio Sergi Roberto pokupivši odbijanac.

U prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela je Robert Lewandowski također zatresao mrežu. Primio je odličnu loptu na rubu kaznenog prostora i poslao ju u donji lijevi kut za 2:0.

U nastavku je i dalje Lewa bio najraspoloženiji među napadačima Barcelone, ali ovoga puta mu šutevi nisu ulazili u mrežu.

S druge strane, Cadizu se opet posrećio jedan udarac, ali je i ovoga puta poništen. Nesretnik je opet bio Roger Marti, a njemu će sudac Pablo Gonzalez Fuertes biti najveća noćna mora nakon ove utakmice. GOLOVI

Nogometaši madridskog Atletica su pred svojim navijačima svladali Athletic Bilbao s 1-0.

Kao i obično utakmica ova dva kluba je bila iznimno tvrda i žestoka, a odlučena je tek u 73. minuti. Gotovo na sredini terena loptu je preuzeo Antoine Griezmann te se sjurio prema suparničkim vratima, a sve je okončao preciznim udarcem u suprotni kut.

Bio je to pogodak vrijedan tri boda, kao i ukupno sedmi prvenstveni francuskog nogometaša ove sezone. Najzanimljiviji detalji OVDJE

Nastavili su Madriđani dobar prvenstveni niz te sada imaju četiri pobjede i remi u posljednjih pet nastupa. Athleticu je, pak, zaustavljen mini niz od dvije ligaške pobjede.

Obje su momčadi ostale na svojim dosadašnjim pozicijama, Atletico je četvrti, a baskijska momčad na sedmom mjestu ljestvice.

Posljednju utakmicu ovog kola u ponedjeljak će odigrati Getafe i Valencia.

La Liga, 22. kolo:

Atletico Madrid - Athletic 1-0 (Griezmann 73)

Rayo Vallecano - Sevilla 1-1 (Lejeune 65 / Suso 29)

Elche - Espanyol 0-1 (Darder 90+2)

Barcelona - Cadiz 2-0 ( Sergi Roberto 43, Lewandowski 45+1)

Subota:

Real Sociedad - Celta 1-1 (Oyarzabal 5 / Le Normand 90+3-ag)

Betis - Valladolid 2-1 (Juanmi 2, Canales 45+4-11m / Larin 30)

Mallorca - Villarreal 4-2 (Kadewere 20, Rodriguez 45, 56, Muriqi 63 / Morales 43, Chukwueze 50)

Osasuna - Real Madrid 0-2 (Valverde 78, Asensio 90+2)

Petak:

Girona - Almeria 6-2 (Castellanos 8, Cigankov 34, Riquelme 36, Hernandez 43, Martin 77, Stuani 79 / Ramazani 66, Toure 81)

       
Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close