Barca se vraća

Barcelona nadigrala Napoli i nagovijestila uzbudljiva vremena

U uzvratu osmine finala Europske lige Barcelona je slavila protiv domaćina Napolija s 4:2 i plasirala se u naredno kolo (prva utakmica završila je 1:1).
Sport / Nogomet | 24. 02. 2022. u 23:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Domaći sastav je od početka pokušavao visoko pritisnuti Barçu, ali se takva postavka igre brzo obila o glavu treneru Lucianu Spallettiju. U osmoj minuti Barcelona je povela preko dvojca Adama Traore – Jordi Alba.

Napoli je pokušao izvesti akciju iz kornera koju je presjekao Pierre-Emerick Aubameyang, Gabonac je produžio za Traorea koji je povukao loptu preko centra, iznio dvojicu braniča Napolija na leđima pa savršeno poslužio natrčalog Albu koji vješto posprema loptu u mrežu Alexa Mereta.

Nastavili su gostujući igrači nakon ranog vodstva stiskati Napolitance na njihovu polovicu, fino su vezali igru i podignuli na 2:0 već pet minuta kasnije briljantnim udarcem Frenkieja de Jonga.

Vratar Napolija tek je pogledom mogao ispratiti kako mu se lopta koprca u mreži.

U jeku Barçine dominacije ipak se za riječ javio i Napoli: Lorenzo Insigne je uhvatio Katalonce na krivoj nozi dugom loptom prema napadaču Victoru Osimhenu uz rub 16-erca. Andre Ter Stegen se zatrčao na loptu, no umjesto lopte dokačio je Osimhena i sudac Sergej Karasjov je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač u 23. minuti bio je Insigne.

Pogodak domaćih nije obeshrabrio Xavijeve igrače – Gerard Pique je krajem poluvremena povisio na 3:1, nakon jedne odbijene lopte u šesnaestercu Napolija.

U drugome dijelu Barce je povećala vodstvo. Traore je napravio višak na desnoj strani terena, poslao prema De Jongu u sredinu, a Nizozemac je lukavo propustio šutirati kako bi otvorio priliku Aubamyeangu, a njegov udarac odsjeo je u rašljama - 4:1.

U 87. minuti, nakon pogreške De Jonga, Matteo Politano pogodio je dalji kut Ter Stegenova gola za konačnih 2-4.

Betis, Rangers, Porto, Atalanta i Leipzig također prošli

Dalje je u Europskoj ligi prošao i španjolski Betis koji je odigrao 0:0 protiv Zenita, dok je Borussija Dortmund ispala od Glasgow Rangersa jer je meč u Glasgowu završen 2:2.

Škoti su prvi dvoboj iznenađujuće dobili s 4:2 u gostima.

Ranije su prolaz u osminu finala Europa lige osigurali Sevilla (ukupnih 3-2 protiv Dinama), Porto (ukupno 4-3 protiv Lazija), Atalanta (3-0 i 2-1 protiv Olympiakosa) i RB Leipzig (ukupno 5-3 protiv Real Sociedada).

Kopirati
Drag cursor here to close