70 utakmica bez poraza na domaćem terenu

Barcelona ispustila bodove na domaćem terenu nakon 4 godine

Bila je ovo prva utakmica pred domaćim navijačima u Ligi F da Blaugrana nije pobijedila utakmicu, nakon skoro pune 4 godine. Posljednji put kada nisu osvojili tri boda na svom stadionu bilo je u veljači 2019. godine.
Sport / Nogomet | 16. 02. 2024. u 16:07 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženska nogometna ekipa Barcelone prije dva dana igrala je utakmicu 17. kola domaćeg prvenstva protiv ekipe Levantea na Johan Cruyff stadionu. Utakmica je završena neriješenim rezultatom 1:1. Domaće igračice u vodstvo je dovela 20-godišnja Salma Paralluelo u 21. minuti utakmice, ujedno i druga s najviše golova ove sezone u prvenstvu u redovima Barce, dok je konačnih 1:1 postavila Ferrer Redondo u 55. minuti.

Kada bi vam netko rekao da na domaćem terenu ima sve pobjede od 2019. godine, vjerojatno biste rekli da je to nemoguće? Međutim, igračice Jonatana Giraldeza su one kojima je to pošlo za rukom ili pak, nogom. Bila je ovo prva utakmica pred domaćim navijačima u Ligi F da Blaugrana nije pobijedila utakmicu, nakon skoro pune 4 godine. Posljednji put kada nisu osvojili tri boda na svom stadionu bilo je u veljači 2019. godine.

Trenutno Barca Femeni predvodi ljestvicu Lige F s osvojenih 49 bodova iz 17 utakmica, uz impresivnu gol-razliku 73:4. Devet bodova manje ima ekipa Real Madrida, dok je na trećem mjestu momčad Levantea, ekipe koja je okončala Barcin četverogodišnji niz pobjeda.

Zanimljivo je da je upravo ekipa Levantea ona koja je prekinula ovaj niz, unatoč tome što ih je Barca prošli mjesec u Super Kupu za žene pobijedila s visokih 7:0.

No, s obzirom na dominaciju koja vlada godinama u redovima katalonske ekipe, čini se da ovaj remi neće puno utjecati na peti uzastopni naslov prvaka države. Igračice trenera Giraldeza od sezone 2011./12. osvojile su osam naslova prvaka, a od sezone 2019./20. sve do danas, jedino Blaugrana osvaja prvenstvo.

Redovno imaju +10 na kraju sezone od ostatka lige, a s obzirom na to da su ove sezone primile samo 4 pogotka i postigle 73, čini se da bi se isti scenarij mogao ponoviti i ove godine.

Na kontinentalnim natjecanjima se također mogu pohvaliti solidnim uspjesima, osobito zadnjih 6 sezona. U Ligi prvaka za žene, Barcelona je 2020. i 2022. godine se okrunila naslovom prvaka, dok su dva puta, 2018. i 2021. gubile u finalu.

Sljedeća prvenstvena utakmica katalonskih rekorderki je u nedjelju, a na Johan Cruyff stadion stiže ekipa Atletico Madrida, dok isti dan momčad Levantea gostuje kod Eibara

Kopirati
Drag cursor here to close