Komentiralo se sve osim golova

Peterborough reagirao na komentare navijača o igračicama

Objava za prvi gol Tare Kirk je lajkana 20.000 puta i dobila je preko 850 retweetova, dok je njen drugi gol dobio 17.000 lajkova i skoro 700 retweetova.
Sport / Nogomet | 24. 11. 2023. u 00:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodstvo ženskog nogometnog kluba Peterborough, ovih dana vodi pravi mali rat sa svojim navijačima, korisnicima društvenih mreža zbog komentara "eksplicitne seksualne prirode" prema igračima ove ekipe. Prije svega se tu misli na Taru Kirk i Keiru Perkins.

Ove dvije igračice su sakupile više od 40.000 lajkova na objave o postignutim golovima, dok su ostale igračice, strijelci u posljednjoj utakmici ostale na dvocifrenom broju lajkova.

Radilo se o susretu Northants County Cupa u kojem je Peterborough slavio pobjedu 10:0. Vidljivo je bilo i interesiranje za objave golova Kirk i Perkins. Objava za prvi gol Tare Kirk je lajkana 20.000 puta i dobila je preko 850 retweetova, dok je njen drugi gol dobio 17.000 lajkova i skoro 700 retweetova. U međuvremenu, objava za prvi gol Perkins dobila je 900 lajkova, a interesiranje je značajno poraslo za njen drugi gol koji je dobio 6.500 lajkova.

Poređenja radi, jedan od drugih golova Peterborougha drugog strijelca dobio je samo 65 lajkova. Velika većina komentara se odnosila na atraktivan fizički izgled pomenutih igrača, što se naravno nikako nije svidjelo rukovodstvu kluba. Koji prije svega želi da istakne igračke kvalitete svojih igračica. Klub je u svom posljednjem saopćenju rekao da su morali obrisati komentare kako bi zaštitili Taru i Keiru.

"Iako je velika većina komentara koje primamo pozitivna prema našim igračima, nećemo tolerirati nekoliko pojedinaca koji su prekršili našu politiku komunikacije i politiku društvenih mreža. Radi daljeg pojašnjenja, klub je prije objavljivanja našeg prethodnog saopćenja u ponedjeljak uklonio komentare koji su bili eksplicitne seksualne prirode. To je urađeno kako bismo zaštitili naše igračice. Peterborough United oštro osuđuje sve oblike zloupotrebe društvenih medija i zgroženi smo nekim komentarima usmjerenim prema našim igračicama".

Kopirati
Drag cursor here to close