Tudor pridobio klupu

Balerdi: Tudor nas ubija

Pozitivni rezultati pomogli su Tudoru da pridobije svlačionicu, koja i dalje nije oduševljena intenzitetom njegovog rada, ali igrači sada barem razumiju kako je on dobar za njih.
Sport / Nogomet | 21. 01. 2023. u 12:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjeda protiv Rennesa 1:0 u francuskom kupu bila je osma uzastopna za Igora Tudora i Olympique Marseille, čime je izjednačen klupski rekord dosegnut kroz povijest u četiri navrata. Za devetu pobjedu u nizu i apsolutni rekord Tudorova će se momčad boriti sljedeće subote u derbiju protiv Monaca, piše Index.hr.

Tudor je imao poprilično buran početak mandata na jugu Francuske zbog svojih metoda, koje mnogim igračima nisu dobro sjele. No rezultati mu idu u prilog jer je Marseille na polovini prvenstva treći, s pet bodova iza vodećeg PSG-a, a dva iza drugoplasiranog Lensa, dok Monacu i Rennesu bježi pet bodova.

Pozitivni rezultati pomogli su Tudoru da pridobije svlačionicu, koja i dalje nije oduševljena intenzitetom njegovog rada, ali igrači sada barem razumiju kako je on dobar za njih.

"Da, ubija nas", rekao je Argentinac Leonardo Balerdi za RMC o Tudoru. "Ali to nam pomaže na utakmicama, na kojima možemo malo više trčati, na kojima smo fizički spremniji od protivnika. Na dane kada te ubije na treningu, teško je, uzima to i mentalni danak, ali na kraju nam koristi. Tudor nam na treningu govori da tako napredujemo".

Marseilleov 23-godišnji branič, koji uz Jordana Veretouta predvodi momčad s 27 nastupa ove sezone, priznao je da ima umora u ekipi, ali je nastavio hvaliti hrvatskog stručnjaka.

"Vrlo je zahtjevan trener s vrlo jasnim idejama. Imamo pametne igrače, svi idemo istim putem i slijedimo ono što nam trener govori na dnevnoj bazi. Da, ima umora, potrošenosti, ali inteligentni smo igrači, znamo kako slijediti rutu koju je postavio trener, koja se bazira na trudu i ispunjavanju zahtjeva".

Kopirati
Drag cursor here to close