Rennes srušio PSG, Monaco demolirao Ajaccio

U derbiju 19. kola francuskog nogometnog prvenstva Rennes je pobijedio prvaka Paris Saint Germain sa 1-0 ostvarivši devetu uzastopnu ligašku pobjedu na svom Roazhon Parku.
Sport / Nogomet | 15. 01. 2023. u 23:13 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pogodak odluke zabio je kapetan Hamari Traore u 65. minuti. Adrien Truffert je ubacio nisko prema Traoreu, koji je ispred Bernata i Danila pucao i pogodio.

Za pariški sastav u čijim redovima su Lionel Messi i Neymar odigrali cijeli susret, a Kylian Mbappe od 55. minute, bio je to drugi ligaški poraz u zadnja tri kola, te drugi uzastopni na gostovanju kod Rennesa nakon 0-2 iz listopada 2021.

Hrvatski reprezentativac Lovro Majer igrao je za Rennes do 89. minute pruživši odličnu partiju.

Ogled protiv Rennesa bio 200. Mbappeov nastup u Ligue 1 (41 s Monacom, 159 s Parizom), a do sada je u prvenstvu zabio 148 golova.

U povijesti francuskog prvenstva samo su četiri igrača postigla više golova od njega u prvih 200 nastupa - Carlos Bianchi (173), Just Fontaine (164), Gunnar Andersson (161) i Delio Onnis (152).

Monaco i Lille bez milosti

Najuvjerljiviju pobjedu ovoga kola ostvario je Monaco koji je deklasirao Ajaccio sa 7-1, uz tri gola Wissama Ben Yeddera.

Momčad iz Kneževine je već nakon šest minuta vodila sa 2-0, a do poluvremena je imala prednost 5-1. U nastavku susreta Monaco je zabio još dva gola za uvjerljivih 7-1.

Tri gola je zabio Wissam Ben Yedder (21, 28, 35-11m), dva Breel Embolo (63, 89), a po jednog Axel Disasi (2) i Krepin Diatta (6).

Za goste je zabio Youcef Belaili (11).

Uvjerljiv je bio i Lille, koji je sa 5-1 pobijedio Troyes. Po dva gola za domaći sastav zabili su Mohamed Bayo (16, 47), te Jonathan David (45+2, 88). Među strijelce se upisao i Alan Virginius u 75. minuti.

Jedini pogodak za Troyes postigao je Mama Balde u 65. minuti. GOLOVI

U Montpellieru prekinuta utakmica

Nantes je na gostovanju porazio Montpellier sa 3-0 produživši niz bez poraza na pet kola, dok je Montpellier upisao treći uzastopni poraz.

U Montpellieru je počelo "vatreno", ali na tribinama. U 19. minuti domaći navijači su zasuli teren bakljama i dimnim bombama, nakon čega je sudac Thomas Lleonard prekinuo utakmicu i vratio igrače u svlačionicu.

Nakon gotovo 15 minuta pauze susret je nastavljen, a novi problemi za domaćine stigli su u 40. minuti kada je Wahbi Khazri nakon oštrog prekršaja dobio crveni karton.

Sudac je produžio poluvrijeme čak 17 minuta, a u 13. minuti nadoknade Andrei Girotto je lijepim golom doveo Nantes u vodstvo. U 68. minuti isključen je i Elye Wahi koji je prvo dobio žuti, a potom zbog prigovora i crveni karton.

S dva igrača manje Montpellier je do kraja susreta primio još dva gola, a strijelci su bili Mostafa Mohamed (82) i Ludovic Blas (84).

Na ljestvici vodi PSG sa 47 bodova, Lens na drugom mjestu ima 44, a treći je Marseille sa 42 boda. Slijede Monaco i Rennes sa po 37 bodova.

       
Standings provided by Sofascore
   
Kopirati
Drag cursor here to close