Ispunjeno planirano

Bajramović i službeno pomoćnik Barbareza

Bajramović je bio pomoćnik Aloisu Schwartzu, Marc-Patrick Meisteru i opet Slomki, na klupi Karlsruhera prije nego što će jedno vrijeme samostalno voditi drugu ekipu i juniore.
Sport / Nogomet | 04. 05. 2024. u 17:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je već prije nekoliko dana bilo jasno, danas je službeno potvrđeno. Zlatan Bajramović je zvanično član stručnog stožera reprezentacije BiH. Barbarez je u proteklom periodu boravio u inozemstvu, promatrao je utakmice, razgovarao s reprezentativcima, nakon čega je svoj posao nastavio ovog vikenda u Njemačkoj. Barbarez je sinoć u Hamburgu prisustvovao gradskom derbiju HSV - St. Pauli gdje je pratio nastupe bh. reprezentativaca Nikole Vasilja i Dennisa Hadžikadunića koji nastupaju za ove timove.

Potom je Barbarez svoje aktivnosti nastavio danas gdje je u Rostocku pratio meč Hansa - Karlsruher, a tamo je postignut konačni dogovor da Bajramović, koji radi u Karlsruheru, postane Barbarezov pomoćnik.

"Od početka nam je želja da imamo Bajramovića u stručnom štabu. Imao je malo poteškoća da se dogovori sa svojim klubom da se priključi i nama, te smo napokon uspjeli da se dogovorimo. Zlatan je odličan stručnjak i mnogo će značiti reprezentaciji, a i meni kao izborniku. Veoma smo sretni jer smo uspjeli da se dogovorimo i siguran sam da ćemo zajedno pisati nove, uspješne stranice reprezentacije Bosne i Hercegovine", rekao je Sergej Barbarez.

Bajramović je radio do sada u drugoj ekipi St.Paulija, zatim u omladincima HSV-a, bio je asistent Mirku Slomki u prvoj ekipi HSV-a, 23 utakmice je vodio Bahlinger, nakon čega je došao u Karlsruher. Tamo je obavljao različite uloge. Bio je pomoćnik Aloisu Schwartzu, Marc-Patrick Meisteru i opet Slomki, prije nego što će jedno vrijeme samostalno voditi drugu ekipu i juniore.

Kopirati
Drag cursor here to close