La Liga

Atletico Madrid i Barcelona nadoknadili zaostalo, Barca ostala bez igrača

Nogometaši madridskog Atletica ostvarili su novu domaću pobjedu u španjolskoj La Ligi, u zaostalom ogledu 20. kola svladali su Rayo Vallecano s 2-1. Pobjednički gol stigao je u zadnji čas...
Sport / Nogomet | 01. 02. 2024. u 00:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva dva pogotka postignuta su krajem prvog poluvremena. Atletico je poveo u 35. minuti kada je nakon prekida Reinildo glavom pogodio za 1-0. U 42. minuti gosti su izjednačili, a s 15-ak metara domaću je mrežu proparao odličnim udarcem Alvaro Garcia.

U 81. minuti Memphis Depay je postigao pogodak za 2-1 Atletica, ali je gol poništen nakon VAR provjere i zaleđa. Ipak, u 90. minuti isti igrač je opet zabio, ovaj put regularan pogodak nakon asistencije Griezmanna, za domaće slavlje od 2-1.

GOLOVI

Atletico je time nastavio odličan domaći ligaški niz. U dvanaest utakmica ove sezone Atletico je pred svojim navijačima upisao 11 pobjeda i samo jedan neodlučeni rezultat. 

Nešto ranije nogometaši Barcelone su kao domaćini s 1-0 bili bolji od Osasune, također zaostalom dvoboju 20. kola španjolske La Lige.

Vrlo teško Barcelona je osvojila domaće bodove koje je osigurao Vitor Roque golom u 63. minuti. Sjajnu asistenciju poslao je Joao Cancelo koji je vanjskim dijelom kopačke ubacio, a Roque je glavom pogodio za tri boda svoje momčadi.

Samo četiri minuta kasnije gostujuće šanse su se dodatno smanjile nakon što je Unai Garcia dobio drugi žuti karton, a Barcelona je do kraja sačuvala minimalno vodstvo.

Sažetak utakmice OVDJE

Nažalost, Ferran Torres, jedan od rijetkih nogometaša Barcelone koji se ove sezone nije ozlijedio, doživio je ozljedu na današnjoj utakmici.

Torres je igru napustio već u sedmoj minuti utakmice, a umjesto njega je na teren ušao Fermin Lopez.

Torres je jedan od najboljih igrača Barcelone ove sezone, dosad je u svim natjecanjima odigrao 31 utakmicu, postigao 11 golova i upisao četiri asistencije. 

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close