Copa del Rey

Barcelona i Girona eliminirane iz Kupa kralja

Athletic Bilbao je nakon produžetaka svladao Barcelonu u četvrtfinalu Kupa kralja s 4-2, a ispala je i Girona nakon poraza od Mallorce 2-3.
Sport / Nogomet | 25. 01. 2024. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Mallorce postali su drugi polufinalisti španjolskog Kupa kralja, nakon što su u srijedu pred svojim navijačima svladali Gironu s 3-2.

Domaća momčad je do prednosti od tri pogotka došla u razmaku od samo 14 minuta u prvom poluvremenu. U 21. minuti je kanadski napadač Cyle Larin pogodio za 1-0. U 28. minuti je Abdon Prats postigao prvi od dva pogotka, da bi u 35. minuti realizirao kazneni udarac dosuđen na intervenciju iz VAR sobe za 3-0.

U 68. minuti vodeća momčad španjolskog prvenstva je smanjila zaostatak na 3-1, a strijelac je bio kapetan Girone Cristhian Stuani iz kaznenog udarca. Skrivio ga je Antonio Raillo i za prekršaj dobio žuti karton. Nezadovoljan odlukom suca Munuere Montera nastavio je prigovarati i zbog toga zaradio drugi, isključujući žuti karton.

Girona je igrača više na terenu iskoristila tek u šestoj minuti sučevog dodatka, kad je Savio pogodio za konačnih 3-2.

Sažetak utakmice OVDJE

Athletic Bilbao je na San Mamesu svladao Barcelonu 4-2, nakon produžetaka.

Bio je to dvoboj dvije najtrofejnije momčadi ovog natjecanja. Barcelona je osvojila 31 izdanje ovog natjecanja, a Bilbao 23, no posljednji je za Baske stigao prije točno 40 godina.

Nakon samo 34 sekunde igre domaćin je stigao do vodstva. Nakon velike gužve i dva odbijanca loptu je u mrežu pospremio Gorka Guruzeta.

Barcelona je izjednačila u 26. minuti kada je Yuri Berchiche išao izbiti loptu, a nju je u gol skrenuo Robert Lewandowski. Trenutak čarolije pokazao je Lamine Yamal šest minuta kasnije i sjajnim udarcem donio Barceloni vodstvo.

Početkom nastavka domaćin je izjednačio, Nico Williams je ubacio, a loptu je glavom u mrežu skrenuo Oihan Sancet. Nakon što više nije bilo pogodaka, utakmica je otišla u produžetke. 

U sudačkoj nadoknadi prvog produžetka do sjajne situacije stigao je Inaki Williams, njegov udarac završio je na stativi, ali mu se odbio natrag u noge. Ovoga puta bio je savršeno precizan. Dodajmo da je Williams nastupao za Ganu na Afričkom kupu nacija.

Njegova reprezentacija je ispala s turnira, a on je iz Obale Bjelokosti jutros stigao u Bilbao. Znalo se da će odigrati posljednjih pola sata, ali kad se krenulo u produžetke, morao je igrati još toliko. 

Za kraj sjajne večeri poentirao je Nico Williams. Odigrana je polukontra, a mlađi brat Williams desnom vanjskom poentirao u suprotni kut. 

Video: HIGHLIGHTS I ATHLETIC CLUB 4 vs 2 FC BARCELONA | COPA DEL REY

U utorak je plasman u polufinale ostvario Real Sociedad pobijedivši u Vigu domaću Celtu s 2-1. Oyarzabal (2) i Becker (66) bili su strijelci za Baske, dok je za Celtu pogodio De la Torre (90+2).

GOLOVI

U četrtak će Atletico Madrid na Civitas Metroplitanu ugostiti Sevillu.

Kopirati
Drag cursor here to close